Att kunna se varningssignalerna i en dejt eller partner

//Att kunna se varningssignalerna i en dejt eller partner

Att kunna se varningssignalerna i en dejt eller partner

Ser och hör dem som till nästan vilket pris som helst försöker få ihop relationen. Om det inte var för just: ”vilket pris som helst”, hade det kunnat vara beundransvärt och kärleksfullt. Men den totala obalansen där endast en kämpar för vi är allt annat än sund. Och hur var det med kärleken från två håll? Två som är rätt för varandra?

Det kroniska: ”om jag bara gör, säger och är rätt!” skall det nog kunna fungera. Nej, nej, nej…!

Tydliga varningssignaler:

 • Svårigheter och motstånd när det kommer till att planera för framtiden. Oavsett om det handlar om nästa vecka eller om ett år, möter du suckar av irritation: ”Måste du planera sönder allting?” Eller: ”vi kan väl vara i nuet?” Personen med dessa mantran är inte (om inte du själv är inne på samma linje) den rätta för dig. Klossarna som reser frustrationsbyggnaden kommer bara att bli allt fler.
 • Han eller hon vill inte träffa dina föräldrar, syskon, barn och vänner. Ganska tydligt eller?
 • Du ensam, är den som ser till att det finns struktur och ordning. Partnern är totalt oorganiserad och du förhandlar ständigt med din egen frustration.
 • Ojämlikhet inom det sexuella: brist på lyhördhet inför dina behov och ointresse till djupare närhet. Genitalsex kan vilket däggdjur som helst prestera. Men den emotionella avkläddheten inför en annan…
 • Partnern har endast ytliga bekanta och inga riktiga vänner. Relationerna till andra säger en hel del om en person. Varför finns det inga nära vänskapsband tror du?
 • Glappet mellan ord och handling. Vad ser du när volymen av meningar som uttalas skruvats ned på 0? Det är inte tanken som räknas, utan det vi visar och gör över tid.
 • Kärlek och respekt inför den egna personen? Önskan om att du skall vara accessoar för omvärlden, desperation, ägandebehov, eller en plan B på vägen hamnar i sopcontainern.
 • Du ger mer än vad du får tillbaka. En malande känsla av otillfredsställelse på flera plan. Lita på intuitionen och den starka magkänslan!
 • Han eller hon blir till en härskare under meningsskiljaktigheter. Du manipuleras genom tystnad, högljuddhet, eller på andra sätt – sanktionerad kärlek.
 • Allt som ”händer” personen vid din sida är någon annans eller omständigheternas fel. När offerflaggan ständigt hissas är det något som är fel.

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar onsdagen den 30/10 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-10-28T19:27:56+01:00oktober 28, 2019|Blogg|3 Comments

3 Comments

 1. Pernilla 28 oktober, 2019 at 20:16 - Reply

  Vill lägga till: hur ser hens relation ut till hens barns förälder? Dvs om personen har barn. Önskar så att jag hade varit uppmärksam på detta när jag inledde en relation till mitt numera ex. Han hade en jättedålig relation till sitt ex, beskrev henne med alla tänkbara invektiv, kunde aldrig se saker ur hennes perspektiv tex. Hon var bara hemsk. Men det visade sig vara långt ifrån sanningen. Med denna erfarenhet visare är jag mycket mer försiktig kring män som inte har ngt bra att säga om mamman till deras barn.

  • Anneli 29 oktober, 2019 at 09:47 - Reply

   Ja Pernilla jag håller med dig.
   Bra synpunkt!
   Och bra text Micael, som vanligt.

   Jag tänker så mycket på det när jag träffar människor, hur de pratar om och förhåller sig till personen de skaffade barn med och speciellt om man aldrig får träffa och umgås med den personen för då hade man ju kunnat upptäcka om det faktiskt var så att det var en ”elak” person (missförstå ej – ingen är elak men manipulativ, narcissistisk osv).

   Det är inte alltid att de pratar illa om heller tänker jag, utan de kanske bara behandlar dem som att de aldrig existerat i deras liv, dvs. de pratar inte alls med eller om sina barns mamma/pappa, så man vet inte hur den relationen såg ut alls egentligen utan får bara till sig hur olyckliga de var men man har inte nån aning egentligen man vet bara vad de säger.

   Jag förstår de som varit tvungna att bryta med sina ex och jag förstår de som är arga, ledsna och besvikna på hur deras ex beter sig men jag är mycket mer vaksam nu på de som jag ser inte ens försöker skapa en bra relation och ex. föreslår att de ska ta hjälp av en terapeut, rådgivare för att få en bra och respektfull föräldrarelation så att båda känner att man vill varandra väl. Vill man inte det så gör man inte rätt mot sina barn och faktiskt inte heller mot sin nya partner tänker jag.

 2. Daniel 21 november, 2019 at 11:29 - Reply

  Dessa varningssignaler var skrämmande att läsa, inte alla, men de flesta stämmer in på hur jag haft det i mitt senaste förhållande!

  Framför allt ” Partnern har endast ytliga bekanta och inga riktiga vänner. Relationerna till andra säger en hel del om en person. Varför finns det inga nära vänskapsband tror du?” och ”Du ger mer än vad du får tillbaka. En malande känsla av otillfredsställelse på flera plan. Lita på intuitionen och den starka magkänslan!” och ”Han eller hon blir till en härskare under meningsskiljaktigheter. Du manipuleras genom tystnad, högljuddhet, eller på andra sätt – sanktionerad kärlek.” samt ”Allt som ”händer” personen vid din sida är någon annans eller omständigheternas fel. När offerflaggan ständigt hissas är det något som är fel.”

  Synd att man inte hittat denna sidan tidigare för då hade man kunnat se signalerna tidigt och kanske förstå dem och hur man ska hantera dem! Men det är lätt att vara efterklok!

Leave A Comment

X