Att leva med en ambivalent anknytning

//Att leva med en ambivalent anknytning

Att leva med en ambivalent anknytning

Varför fastnar vi för en partner som är känslomässigt otillgänglig? Varför drabbas vi av ångest när vi inte får den bekräftelse som vi så innerligt längtar efter? Vad är det som gör att vi hamnar i liknande förhållande gång efter gång?

Det finns sår från förr som behöver läkas så att vi kan känna frihet i våra relationer. Det går att förändra de tidiga ”kodningarna” som gör att vi förlorar självförtroendet, gränserna och värdigheten inför de egna personen.

Vi behöver lära oss att tycka om det egna sällskapet, även om vi inte är i ett förhållande. Vi behöver träna oss i att backa om partnern behöver utrymme och hitta självvärdet så att vi inte blir klängiga. Läsa av varningssignaler under en dejtingfas.

I detta webinar kommer fokus att ligga på den otrygga ambivalenta anknytningen. Du får verktyg för att bättre förstå dig själv och de relationsvanor som begränsar.

– Konsten att kunna ge partnern utrymme utan att drabbas av panik.
– Att välja rätt partner från början så att du inte förlorar dig själv.
– Att hantera känslomässiga stormar och rädslan för att bli lämnad.
– Övning: Förstå din historia och varför du reagerar som du gör.
– Hitta ditt självvärde som gör dig mindre beroende av andra, och din emotionella/mentala GPS.

För anmälan till kvällens webinar (19/9) följ den här länken.

Michael Larsen – relationscoach

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By |2018-09-19T12:45:12+02:00september 19, 2018|Blogg|2 Comments

2 Comments

  1. Helena 21 september, 2018 at 16:43 - Reply

    Att som otrygg ambivalent gå på dejt, uppleva att vi har en trevlig kväll och sen bli ”ghostad”… Det ställer allting på sin spets och det väcks så många frågor som aldrig kommer bli besvarade. Den stora utmaningen är att se det som ett tillfälle för lärande och utveckling. Att inte låta anknytningsmönstret bestämma hur jag ska reagera och agera på den här situationen. Att kunna skicka en tanke av tacksamhet till denna fega individ som ger mig möjlighet att ta ett kliv närmare en genuin relation.

  2. Ag 22 september, 2018 at 17:21 - Reply

    Tror tyvärr att det är något man måste lära sig att acceptera när man dejtar oavsett vilket anknytningsmönster man har. Lära sig den hårda vägen. Och det går aldrig att veta vad som rör sig i den andra personens huvud även om det känts bra. Jag dejtade en kille i drygt en månad förra hösten och han ghostade. Som otrygg ambivalent så tog jag det ganska hårt och hade svårt att förstå varför. Jag själv hade aldrig gjort så. Men, en kille som goastar är inte en kille jag vill ha ändå! Jag är värd någon bättre. Alla är värda det!

Leave A Comment

X