Bär värdigheten med all din elegans

//Bär värdigheten med all din elegans

Bär värdigheten med all din elegans

Jag vet inte vad som får en människa att skriva ”äntligen” när en över åttahundra år gammal katedral brinner; en enormt spirituellt laddad symbol för miljarder själar. Om det handlar om att få uppmärksamhet och provocera fram reaktioner, så lyckades personen att få igång många. Här har du och jag ett val!

Nu kommer det intressanta; mina instinkter kommunicerade omedelbart och utan filter: ”jäv…!” I ett par sekunder! Sedan satte reflektion in (något av det viktigaste vi kan göra) och en insikt började ta form: ”äntligen”- människor kan hjälpa dig och mig att träna oss i att bygga värdighetens ointagliga fästning. Genom att bl.a. inte slänga ur oss ”brinna i helvetet” kommentarer och andra yttringar för ilska på sociala medier.

Ilska är en enastående naturresurs om den används på rätt sätt.

Vi kan bli upprörda över att miljardärer ger enorma summor för att återuppbygga Notre Dame och inte till de svältande. Hur vet vi att de inte har gett och fortsätter att ge miljoner euro till de utsatta och hungrande? Måste det alltid finnas en motsättning? De som skriker ut sin frustration gällande de förmögna: vad gör ni själva för andra?

Värdigheten börja med oss själva! Hur vi för oss i världen på alla plan. Vilka avtryck lämnar vi efter oss?

Låt andra vara och trilla inte ner i tillrättavisande-gropen. Du och jag vet det: vi kan inte ändra på en annan människa. Men så mycket vi kan göra för att bära huvudet högt genom livet.

Om du är arg över orättvisorna; gör något! Besök äldre och ensamma, var en förebild för dina och/eller andras barn, var vänlig mot kvinnan eller mannen som jobbar i butiken eller kaféet. Vi behöver göra upp med arrogans och egofixering inom oss själva! Vilket renoveringsprojekt!

Som avslutning: vet att många känner sig ensamma under storhelger som denna: tänker på dig och önskar dig oaser av små leende, även om det i stunder känns tungt att ta ut andetagen. Allt det bästa till dig!

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar söndagen den 21/4 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-04-19T07:28:54+02:00april 19, 2019|Blogg|6 Comments

6 Comments

 1. MyranX 19 april, 2019 at 08:08 - Reply

  Mycket bra skrivet – äntligen ! Är så trött på all populism. Gå ut och hjälp till – det finns alltid något du kan göra – precis som Michael skriver. Jag har en äldre släkting jag hjälper – och umgås med. Vem har ni? Eller se till att tjäna mycket pengar och ge till de som inget har. Det står var och en fritt. Och precis som Michael skriver – den ena gåvan behöver inte utesluta den andra.

  Glad Påsk till er alla därute.

 2. Marie 19 april, 2019 at 13:02 - Reply

  Det du skriver är alltid insiktsfullt och tänkvärt, Michael, och detta var något av det bästa. En vis betraktelse övrr”the art of growing”. Tack!

 3. G 19 april, 2019 at 13:26 - Reply

  …nu förstår jag varför du skrev om äntligen-människor och hashtag notredame i en tidigare text…tack för alla tankar du delar med dig av….

 4. Maria 19 april, 2019 at 22:20 - Reply

  Tusen tack för din absoluta närvaro

 5. Anneli 20 april, 2019 at 08:14 - Reply

  Vad viktigt att skriva om. Tack, den här bloggen tycker jag består av givetvis dina men även andras välvilja många gånger.
  Det är många som just stöttar varandra i ditt forum och ger andra kraft och insikter.
  Det är ett sätt man kan hjälpa.
  Alla har ju inte pengar att ge bort.
  Jag har turen att ha lite pengar så jag åker och målar om dagisgården. Sätter upp regnbågsfärgade plastvimplar och målar på trädstammarna och asfalten så barnen får en fantasifull värld på tisdag att komma till. Man vet aldrig vad barn har för hemförhållanden men man kan ge dem lite fantasi o glädje i vardagen.
  Det är ett litet tips om man letar projekt som inte kostar så mycket.

Leave A Comment

X