Därför kan det vara svårt att släppa taget om någon som du inte är lycklig tillsammans med

//Därför kan det vara svårt att släppa taget om någon som du inte är lycklig tillsammans med

Därför kan det vara svårt att släppa taget om någon som du inte är lycklig tillsammans med

Om du bara visste hur många jag pratar och skriver med, som våndas över att inte kunna lämna ett förhållande eller släppa taget om en f.d. partner som inte är bra för dem. Förnuftsmässigt vet dessa personer exakt vad som behöver göras, men psykologiska krafter styr i en helt annan riktning.

De har koll på exets FB- status, Instagram, sänder och besvarar meddelande, sporadisk sex i hopp om en återförening. Återförening med vad?

Tänk vad våra intellekt kan stå sig slätt i jämförelse med ensamheten en söndag! Längtan efter att han eller hon fullständigt ska transformeras till en närvarande och kärleksfull person.

Varför kan det vara så svårt? En del människor säger:

”Det sitter bara i huvudet!”

”Bara” i huvudet?

Våra hjärnor är troligen något av det mest komplexa som existerar i universum. När vi tänkt tankar och upplevt känslor hundratals, ofta tusentals gånger, har vi konstruerat vanor och neurobanor som kan vara oerhört svåra att förändra. Men det går!

Vi kan inte tänka oss ur en destruktiv attraktionsrelation. Jag kallar det inte för kärleksrelation, därför att kärleken alltid är uppbyggande, närvarande, empatisk, förstående, bekräftande…

Vi kan koda om oss själva genom vanorna. Vilka personer vi har nära. Genom att nå djupare insikter kring vad vi faktiskt förtjänar av tvåsamheten. En människa förändras bara på riktigt när de inser och känner i hela sitt väsen att det gamla inte längre tjänar dem.

Lägg aldrig din energi på någon som inte anstränger sig för att du skall vara en del av deras liv! Emotionella brödsmulor är ingenting för dig!

Låt det få göra ont! Sörj det som inte blev som du hoppats på! Se med klara ögon att han eller hon inte är personen som du kan bygga lycka tillsammans med. Plocka ned personen från piedestalen som du rest. Låt tårar få rensa ut det som inte ger dig trygghet och glädje. Ensamheten kan vara fruktansvärt svår! Jag vet! Vi kompromissar sönder våra självförtroenden för att slippa känna stinget av att behöva vara själva.

Förväxla inte det du uppfattar som fantastisk sex med kärlek. Om det var kärlek hade du inte mått så här av hans/hennes handlingar.

Hitta några citat som berör dig och upprepa dem för dig själv, många gånger om dagen under minst trettio dagar. Läs inte bara orden – känn dem! Under löprundan, promenaden, på tunnelbanan, i bilen, i rummet…

Kärleks och bekräftelseberoende – webinar söndagen den 17/2 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-02-12T20:57:48+01:00februari 12, 2019|Blogg|1 Comment

One Comment

  1. Maria 21 februari, 2019 at 18:29 - Reply

    Mitt huvud innehåller bara tankar om om vad jag ska välja nu. Helt slut känner jag mig. 15 år med min sambo, jag har varit åter igen och sett på lägenhet. Som så många gånger förr. Jag har tom polisanmält honom men drog tillbaka anmälan då han blev ledsen. Min sambo är aggressiv flera gånger om dagen i perioder. Som två olika personer. Han fick mig sluta umgås med vänner och släkt. Vi umgås mycket sällan. Två olyckliga barn i detta och ändå tvekar jag. Psykisk misshandel som idiot, gris , hoppas du dör, är några av dom orden jag är van vid. Min dotter på 17 år ber mig flytta. Att vi börjar om själva. Allt känns så självklart men jag är så svag då han ber mig stanna kvar. Nu kommer allt bli bra, han lovar. Jag vacklar. Hatar livet just nu. Hur svag jag är.

Leave A Comment

X