Den destruktiva attraktionen mellan en empat och en narcissist

//Den destruktiva attraktionen mellan en empat och en narcissist

Den destruktiva attraktionen mellan en empat och en narcissist

DEN DESTRUKTIVA ATTRAKTIONEN MELLAN EN EMPAT OCH EN NARCISSIST – WEBINAR DEN 2/12

En empatisk person (empat) lyssnar och känner starkt med andra människor. Hon eller han ser andra och vill dem väl. Den narcissistiska personligheten (n-personen) har en helt annorlunda agenda: att manipulera och härska. För empaten är detta näst intill omöjligt att förstå.

N-personen är oftast extremt skicklig på att charma, ge ett trovärdigt intryck, vältalig, inkännande och karismatisk. Är det konstigt att vi fångas in i deras sfär?

Vi undrar i desperation: ”tänk om jag inte får uppleva en sådan attraktion igen?”

Ju mer du som empat bryr dig, visar omtanke och kärlek, desto mer dominant och kontrollerande blir n-personen. Det råder ingen balans och det kommer aldrig att kunna bli någon! Emotionellt medberoende är ett gift.

Om vi som empater inte sätter gränser, saknar integrerad självrespekt, så är vi snabbt inne i n-personens destruktiva gravitationsfält. Vi upptäcker hur fruktansvärt svårt det är att se klart, och agera på ett rationellt och hälsosamt med dessa personer i våra liv. Vi vet inte hur vi ska bryta oss loss.

Under detta webinar kommer jag bl.a. ta upp följande:

– Att vara empat: förstå dig själv och varför du känner och gör som du gör.
– Så gör en narcissist för att fånga in dig: se igenom strategierna.
– Vad händer i våra psyken när vi har en narcissist nära inpå?
– Att bryta den känslomässiga förtrollningen: från otillräcklighet och smärta till frihet.
– Övning: integritet och ett jag som är mer än känslorna som kastar dig hit och dit.
– Att orka gå!

För anmälan följ den här länken

Datum: den 2 december
Tid: 21.00 – 22.00
Plats: online; framför datorn, mobilen eller surfplattan.
Pris: 200: –

Du är varmt välkommen!
Michael Larsen

By |2018-11-29T10:09:52+02:00november 29, 2018|Blogg|2 Comments

2 Comments

  1. Jag kan och jag ska 30 november, 2018 at 17:32 - Reply

    Levde i 10 år med en person med mer eller mindre psykopatiska drag. Andra kallade honom psykopat. Träffar en ny man och inser att det måste vara en N -person men då finns det barn med i bilden. Man tänker att man står ut och det löser sig, fast man innerst inne egentligen vet. Byter jobb för att det ska passa familjesituationen och trivs bra, upptäcker att närmasta kollegan (vi är 2 st som gör samma jobb) är N-person och manipulerar och kör över för att slippa jobba så mycket och möjliggöra ledighet. Vissa dagar ville man krypa ut från jobbert föe man kände sig som en urvriden disktrasa bara kollegan öppnade munnen. Byter jobb men lever ju hemma med en N-person som suuuuger livet ur en känns det som vissa dagar. N-personen har laft till sig med företeelsen att han skiter och betalar den ENDA räkningen han ansvarar för att betala barnomsorgen. N-petsonen skiter i att stöda gemma, ger 120% fokus och uppmärksamhet till barnen, gör saker med dem och lägger ut på fb där han får bekräftelse av andra att det är kul att hur mycket han umgås med sina barn. Själv orkar jag jobba, se till att mina äldre barn har sina behov tillfredsställda, försöka stöda, betala alla andra räkningar, planera mat etc. Idag vill jag bara lägga mig ner och gråta efter en tuff dag på jobbet och kommer hem efter övertid och ser att mat måste fixas och städning måste tas tag i. N-personen har ju varit iväg med våra två gemensamma barn och haft fredagsmys på café. Jag måste ta mig ur detta!
    Slut

  2. Elin 1 december, 2018 at 14:01 - Reply

    Hej Michael,

    Har försökt komma i kontakt med dig under en längre tid utan att lyckas, det gäller ett webinar. Vore fint om du har möjlighet att höra av dig till mig via mail (elin.lindecrantz@gmail.com) Tack!

Leave A Comment

X