Det som ger syre till våra relationer

//Det som ger syre till våra relationer

Det som ger syre till våra relationer

När kände du tydligt hennes mjuka hand i din senast? När förundrades du av den vilande skönheten då hon sover? Hur ofta ger du honom komplimanger? När kände han sig som ”din” man i ditt sällskap? Och hon som ”din” kvinna? Sedd, trygg, levande, uppmuntrad, tröstad, inspirerad, vacker som människa…
 
Känslan av att det mesta är möjligt då ni bara hänger i varandras sällskap. Pulsen vid handleden. Hjärtslagen. Skrattet som väcktes av dina ord. Fria från prestation och ”måste först hinna/göra detta.”
 
NÄRVARO…
 
Tänk om fler förstod den enorma betydelsen av att se och uppmärksamma detaljerna. Syret som fyller er båda med relationsliv. Som får dig att känna det som om du kommit hem.
 
Vilka färgnyanser ser du i hennes/hans ögon då stearinljuset lyser upp? Hur smakar ditt förhållande?
 
Att ta någon för givet kommer förr eller senare göra att du en dag sitter där ensam med en massa: ”om jag bara…!” Det är en av de minst angenäma platser att vistas på.
 
Glöm aldrig att dejta din partner! Oavsett hur länge ni har varit tillsammans. Föreställ dig att ni sitter där för första gången tillsammans… Med nyfikenhet, lite nervositet, frågor, förväntan, skön laddning…
By |2017-11-28T10:22:19+00:00november 28, 2017|Blogg|4 Comments

4 Comments

 1. Petra35 28 november, 2017 at 11:09 - Reply

  Det låter så härligt. Tänk att få känna sig så sedd, älskad, värdefull och viktig i någons sällskap? Och att själv få känna så för någon. Att vara så trygg med att det är den här människan som jag vågar älska med hela mitt hjärta. Att slippa känna oro och tvivel i någons sällskap. Att känna lugn, trygghet, kärlek och glädje. Vilken dröm…

 2. Anna 29 november, 2017 at 09:54 - Reply

  Hej! Jag tycker att din blogg är fantastisk. Har fått många goda råd och meningar som gett sinnesro. Dock så är språket väldigt heteronormativt vilket är rätt så exkluderande. Jag har själv varit i kärleksrelationer med både män och kvinnor och känner att det allmänt i samhället ses som att kärleken man-kvinna är den riktiga och starka. När jag har varit i relation med en kvinna har det sett som en ”fas” och ”det kommer inte att hålla”. Är det något du har/vill funderat på gällande dina texter?

 3. Anna K 29 november, 2017 at 12:39 - Reply

  Han tog aldrig initiativet till att ta min hand. Ofta släppte han min en stund efter jag tagit hans…(26 år?!)

  Så träffar jag en man som blir kär i mig och får se något helt annat…hur varm kärlek kan vara. Han släppte inte min hand! Han låg och tittade på mig när jag vaknade. Han ville inte lämna frukostbordet för vi hade det så mysigt. Tänk vad lite man visste!!
  Man borde inte bara få sexualundervisning i skolan utan kunskaper om hur olika kärlek kan vara….

  • C&Livet 1 december, 2017 at 14:33 - Reply

   <3 Åh! Det är ju precis det där som behövs, som ibland saknas, och som man letar efter… Så svårt att förstå ibland bara!

Leave A Comment

X