Detta gör inte personen som älskar dig

//Detta gör inte personen som älskar dig

Detta gör inte personen som älskar dig

En mobil som bevakas som om det var en instabil sprängladdning: alltid på ljudlös med fönstret nedåt. Alltid med in i badrummet. Kronisk oro i din bröstkorg när hon eller han är bortrest. Anklagelser om att du ”inbillar” dig, är kontrollerande och borde göra upp med ditt förflutna.

Det finns sådant som skapar tillit och sådant som skapar distans och oro. En person som vet vad hon/han vill kommer inte att servera dig ständiga ursäkter:

”Jag älskar dig och gör vad som helst…” (och sedan händer det ingenting).

”Jag har så fruktansvärt mycket att göra just nu. Mitt liv är en enda röra…!” (ni har inte känt varandra särskilt länge och så kommer detta).

”Du själv då! Du är inte mycket bättre!” (en självreflekterande person säger inte så).

Det finns människor som har ett liv där det händer lite för mycket, men en sak kan du vara säker på: kärleken ger tid! Den som älskar ser till att ge utrymme till dig/er.

Om den du känner attraktion och kanske t.o.m. har djup kärlek inför, inte svarar på dina meddelanden, är emotionellt frånvarande och inte bjuder in dig i sitt liv, inte står för att ni träffas inför familj och vänner, ger skenet av att vara singel på sociala medier, är mitt råd: upphör med att försöka bortförklara verkligheten inför dig själv. Se genom de krassa glasögonen!

Kvinnan eller mannen som vill ha en relation med dig är närvarande! Hon eller han lyssnar till din oro och gör vad som behövs för att eliminera den. Det finns inga bortförklaringar! Inga himlande ögon och anklagelser om hur paranoid du är.

Kärleken är inte komplicerad, men människor kan vara det! Liksom deras nuvarande situation eller förflutna. Men den som vet vad som ryms i det egna hjärtat har ett tomt bortförklaringskonto, och ger dig alltid plats för att ventilera vad som pågår inom dig.

Kärleken vänder inte ryggen. Den lyssnar och lär av misstagen som gjorts. Den strävar ständigt efter att föra samman ord och handling.

Nöj dig inte med det grå, mediokra, manipulativa, energitömmande, halvsanningarna, dramat och den blödande tiden (det vi lägger på en icke närvarande/icke tillitsfull person).

Vi kan se soluppgången när vi öppnar ögonen och samtidigt stänger dem för illusionerna. Kärleken skapar inte krig i ditt psyke!

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar måndagen den 15 juli klockan 21.00. Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-07-13T08:04:35+02:00juli 13, 2019|Blogg|2 Comments

2 Comments

  1. Helena 13 juli, 2019 at 09:00 - Reply

    Jag borde verkligen lämna … svart på vitt ser det enkelt ut men i verkligheten är det så svårt.

  2. Annica 16 juli, 2019 at 13:40 - Reply

    Hej,
    Lever i ett förhållande sedan 3 år, sambo. Vi har haft det väldigt bra, samma värderingar, humor, mycket att prata om, vi har varsin dotter och de fungerar tillsamnans trots åldersskillnad. Trots det fina förhållander vi har så har vi haft rejäla konflikter några ggr, vi har båda tråkigt bagage från tidigare förhållanden, han med partner med missbruk och jag med partner som kontinuerligt varit otrogen. Detta färgar oss och förstör. Efter den senaste konflikten (som vi gick sams ur trodde jag) har han uttryckt att han ev vill separera. En planetad resa har avbokats och sommaren ligger nu oplanerad. Han har också nyligen slutat röka, vilket han uytrycker delvis påverkar honom. Snart en månad har gått, jag lever i ingenmansland, vet inte vad han vill. Han kramas fortf, håller handen nör vi ser på tv, men säger inget om framtiden. Vpgar inte fråga, men orkar snart inte med ovissheten längre. Några gemensamma inbjudningar och en konsert finns framför oss, dessa har han inte ställt in. Vet varken ut eller in…….

Leave A Comment

X