En kvinna som gav mig mitt livs råd

//En kvinna som gav mig mitt livs råd

En kvinna som gav mig mitt livs råd

Det var nyårsafton för några år sedan och hon hade ingen att fira med, så jag tog på mig en mörk kostym, vit skjorta och slips. Märta nittiosju uppskattade det klassiska. Särskilt en kväll som denna! Inga barn, ingen övrig familj eller vänner på geografiskt nära håll, så hon och jag bestämde oss för att möta det nya året i varandras sällskap. Hon var en sann vän som en kort tid efter denna kväll gick bort.

Märta var en mänsklig gigant! Någon frågade mig var jag fått mitt skrivande ifrån och svaret är; människomöten med dem som delar sina berättelser från hjärtat. Hon sa alltid: ”skjut inte upp det viktiga! Säg inte att du ska göra, för att sedan låta det falla i glömska. Var inte rädd för vad andra ska tycka. Möt kvinnan som uppskattar och älskar dig så att ni kan skapa goda minnen. Glöm aldrig att skratta tillsammans. Gör det vackraste av det ni har – er själva!”

Vi skålar i det alkoholfria vinet och kvinnan mitt emot mig säger: ”detta var en av mina finaste nyårsaftnar!” Hennes ord påverkar mig på djupet och lever kvar i mig lika tydligt som då. Hon var i högsta grad delaktig i att forma mig till den jag är. Tänk om vi blev mer medvetna om detta: att vi kan göra enastående avtryck i en annan människa.

När vi är generösa mot varandra skapar vi tillit. Prestigelöshet gör det avslappnat (inte detsamma som att ta för givet och bli slarvig). Ord kommunicerar hur mycket vi blickat inåt i våra jag. Handling som uttrycker välvilja smittar till livslust. Leende och vänlighet laddar våra livsbatterier. Att leverera åsikter är inte detsamma som kunskap och insikt, så slå följe med ödmjukheten.

Jag önskar dig en fin måndag min bloggvän!

Varmt välkommen till kvällens webinar ATT ÖVERLEVA EN SEPARATION OCH ATT TA SIG VIDARE. Följ den här länken för att anmäla dig.

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-12-10T07:07:00+01:00december 10, 2018|Blogg|3 Comments

3 Comments

 1. Amphibia 10 december, 2018 at 09:45 - Reply

  Tack för en fin berättelse! Ja, tänk om vi kunde lära oss tidigt i våra liv att fånga upp och ta vara på avgörande ögonblick, lära oss att lyssna, se och känna! Vara mer lyhörda i våra relationer, våga värna om de våra genom att hela tiden ta ansvar för livet nu och i framtiden! Våga stanna upp och lyfta blicken från skärmen och se varandra! Våga föra en levande dialog med sin partner kring allt, känslor, hälsa, mat, nöjen, inredning, kläder! Våga möta rädslor, utmaningar, möjligheter tillsammans!

  Våga lyssna, se och känna i så god tid i livet att just den där nyårsaftonen så skålar vi i stället med vår egen ”Märta”, 97 år, och konstaterar att vi gjorde det vackraste av det vi hade av oss själva…! Vi vågade hålla doften av vår förälskelse vid liv…!

 2. Lisa 10 december, 2018 at 12:35 - Reply

  Tack för fint budskap. Tiden en annan människa delar med sig av är den finaste gåva man kan få. Något jag värdesätter högt !

 3. Anki Rustan 12 december, 2018 at 11:47 - Reply

  Så vackert och mycket tänkvärt.❤Livet kan vara enkelt bara vi ger och vågar emot

Leave A Comment

X