En partner som kan känna sig vacker i ditt sällskap

//En partner som kan känna sig vacker i ditt sällskap

En partner som kan känna sig vacker i ditt sällskap

Vad viskar du i hennes/hans öra när ni är i ett socialt sammanhang? Vilka upplyftande, bekräftande och livspulserande blickar skickar du genom rummet? Hur får du partnern att känna sig vacker och attraktiv en kall dag i februari då ni är och storhandlar?

Helger, röda dagar och semestern är det som sätter det mindre förlåtande ljuset på tillståndet i parförhållandet. Tidsövergångar och ledighet i varandras sällskap är extremförtydligande av tankar och känslor. Det är under dessa perioder på året kärleksvanornas frukter skördas.

Vad sådde du under veckorna, månaderna, åren…? Naturen exponerar alltid!

Så får du partnern att känna sig som en som vill hålla din hand:

 • Rör vid varandra (känner du inte för det? En gigantiskt röd varningslampa!) Den fysiska beröringen är likt livsnödvändigt vatten! En kyss är något av det ärligaste och mest avslöjande som finns.
 • Se varandra då ni pratar. Även om barn omkring som pockar på uppmärksamheten. Relationstemperaturen lever i ögonen.
 • Ta hand om dig själv: kroppen, din intellektuella och emotionella nyfikenhet. Viljan till utveckling gör dig attraktiv inför dig själv. Självkännedom är extremt attraktivt.
 • De små sakerna i vardagen. De små sakerna i vardagen. Personen som knäckt relationskoden vet att förspelet inte ansöker om ledighet.
 • Om du står i vägkorsningen med skyltarna: kritik, ifrågasättande/ kontrollerande och uppmuntran/komplimang…behöver jag säga i vilken riktning du skall köra?
 • Älska med partnerns emotionella värld. Nyfikenhet och frågor med syftet komma nära är en turn on. Inte som strategi utan från en äkta plats inom dig.
 • Befria dig från försvarsattityder och låt den andre få utrymme att vila i din närhet. Tillit är förhållandets livselixir.
 • Humor och komplimanger är de fina blodkärlen som när relation/kärlekskroppen.

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – föreläsning online den 15/2 klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-02-07T09:45:04+02:00februari 7, 2018|Blogg|15 Comments

15 Comments

 1. T 7 februari, 2018 at 10:06 - Reply

  Mycket kloka ord!!

 2. Maria 7 februari, 2018 at 10:47 - Reply

  Tårarna rinner när jag läser detta, inser nu varför jag inte vet hur en fin kärleksrelation bör se ut. Tack och lov knäcktes jag inte av den 20-åriga relationen jag levde i, snarare tvärtom, men jag vet inte hur en sund kärleksrelation bör se ut, jag vet inte för jag har inte upplevt något av det du skrivit Michael. Jag har alltid varit den där tjejen med sunda värderingar men som inte är vacker, t o m det har jag fått höra i över 20 år…att jag har bra värderingar men jag är inte vacker, så har hans kärleksförklaring sett ut, när han väl kom på att han kanske älskade mig mer än de 50% han sa att han älskade mig under de första 3 åren tillsammans. Jag hör själv hur illa det låter!

  • Skogsblomman 7 februari, 2018 at 12:39 - Reply

   Maria det är så att alla är vackra på sitt sätt för den man älskar. Ungefär som mig som alltid under mitt senaste sambo förhållande fick höra hur mycket han älskade barnens mamma/fd fru men de var ju skilda sedan många år och att sätt ord på vad han kände för mig till mig, det gjorde han aldrig. Jag hade inte orken att ställa saker på sin spets då men idag hade jag gjort det och det hade varit viktigt för mig att få den bekräftelsen, eftersom det var mig han levde med och inte henne som redan var omgift med en annan man.

  • T 7 februari, 2018 at 13:02 - Reply

   Tycker det är en dålig ursäkt och säga så, du har sunda värderingar med inte vacker. Man älskar en människa inifrån ut! Och min stora kärlek hade skavanker precis som alla människor, men jag tyckte de var underbara, bristningar på magen var underbart vackra i mina ögon, för de bar med sig ett minne, såg så ut pga av något ju! Så även en leverfläcker eller en skavank kan se fantastisk ut om man älskar människan inifrån ut! Är ens utstrålning som gör en vacker och stråla kan man endast göra om man är lycklig!

 3. Claudia 7 februari, 2018 at 16:58 - Reply

  Så vackert uttryckt!!

 4. Anna K 7 februari, 2018 at 18:40 - Reply

  Så kloka ord Michael.

  Men så sorgliga kommentarer.

  Vi vet ju alla att en yttre skönhet inte alltid håller… ta tex Marylin Monroe…var hon lycklig!

  Ni som kanske sett Mandelmanns gård. Det är underbart att se hur sunt de bedyrar sin kärlek till varandra. Han säger jag älskar min kvinna också berättar han om vilka egenheter han gillar och beundrar hos henne och sedan avslutar han med att säga…och också tycker jag hon är så vacker. Och vi ser ju att hon är ingen Marylin och ha ingen Frank Zinatra.

  När man börjar älska någon så är det nog just personens personlighet, vad den gör, hur hen uttrycker sig, är i sällskap med andra och eller dig som frambringar kärlek. Även den vackraste kvinnan kan kallas ragata och den fulaste kan kallas ängel eller bedårande ljuvlig. Kroppen är bara ett verktyg för själen. Och en vacker själ får många vänner, lycka och kärlek.

  Lev hellre ensamma och säg till dig själv fem min per dag att jag älskar mig själv, jag är en vacker människor och jag är omtänksam. Jag vill älska en person som älskar mig lika mycket som jag älskar hen. Först när man ger själv fullt kommer man att få full kärlek tillbaka.

  Maria detta kan låta hårt…men jag har samma erfarenhet som du och kommit till insikt i att tillåter man en man säga som din man gjorde tilll dig så är hand ord spegling av vad du tyckte om dig själv under den tiden.
  Om du älskat dig själv för precis den du är oavsett om många andra kan tycka att du är mindre vacker än en genomsnittlig definition av vad en vacker kvinna innebär så hade du klivit ut från den relationen för 50% och ful men goda värderingar är osunt.

  Lova mig att ni aldrig någonsin tillåter er att inte tycka om er själva.

  Skit i vad familjen, din uppväxt, tonåren, tidigare relationer mm har satt för spår i er. Allt det är tankar i huvudet om något som inte finns längre.

  Jag har börjat leva med kärlek, omsorg, omtanke, tacksamhet och respekt till mig själv som person.
  Livet har börjat bli mer harmoniskt, mindre påverkan av omvärlden på mitt sinne och nya vänner gör mig sällskap på livets väg. Vänner som är kloka nog att bara se personligheten och inte det yttre skalet på kroppen.

  Vill bara säga att det finns så många människor män och kvinnor som förstår detta.

  Lycka till alla

 5. Dell 8 februari, 2018 at 10:38 - Reply

  Min partner sen bara drygt 1,5 år sedan är väldigt dålig på att bekräfta, se, lyssna och känna in……så jag sa tack & hej förra veckan! Jag är värd mer än så och orkar inte längre kämpa för att vi ska nå varandra. Svårt att ensam göra det jobbet liksom….
  Det är otroligt sorgligt och det gör ont i mitt hjärta men jag var tvungen.

 6. Marianne 8 februari, 2018 at 11:41 - Reply

  Självklart är det viktigt att få känna sig vacker! Och då menar jag verkligen vacker inifrån och ut.

  Jag har nyligen avslutat vad som kunde komma att bli en relation. Han gick. Det var väldigt sorgligt, men en sak jag tar med mig är hur han verkligen bekräftade hur vacker jag är. Hur han tittade på mig och sa att jag är vacker, och det verkligen kändes att han menade att han såg det som lyste inifrån mig och att det var vackert. Det var fantastiskt att uppleva.

  Samtidigt tror jag fortfarande på att allt börjar i mig själv. Att jag landade i att välja att träffa denna man, som ju sedan var så bekräftande, tror jag har sin början i hur jag har förändrat min bild av mig själv.

  Jag har inte alltid tyckt att jag är vacker. Verkligen inte. Men bestämde mig för något år sedan för att det fick vara nog. Nu skulle rädslan för att inte duga, att inte vara vacker nog, mötas. Nu var det var dags att ta rädslan vid hornen, gå in i den, umgås med den, brottas med den. Vilket gjorde att den krympte. Steg för steg har jag upptäckt det vackra i mig själv. Har jag börjat omfamna allt det jag förut inte tyckte om.

  Så kom den här mannen som en smekande vind som ytterligare bekräftade det jag redan lärt mig om mig själv. Och grejen var att jag förstod vad han såg. Och trots att han har gått så ser jag vad han såg när jag ser på mig själv. Idag omfamnar jag och hyllar allt det jag förut inte tyckte om hos mig själv. Och den som inte vill stämma in i hyllningskören passar bättre i någon annans sällskap.

 7. Eva 9 februari, 2018 at 08:50 - Reply

  Träffar någon som inte kan ge mig komplimanger, jag ger honom komplimanger och bekräftelse som han gärna vill ha men själv vill han inte ge för det ”lovar” för mycket, däremot gör han fina saker och tycker det ska räcka. Men på TV och på gatan kan han kommentera att andra kvinnor är snygga, snyggt med läppstift eller kläder som jag inte använder, ger stönljud ifrån sig om det kommer ett par tuttar eller rumpa på TV eller bild eller var som, och skulle jag säga att det är irriterande så är jag svartsjuk.. känner till slut inte att man duger trots att han gör fina saker..

 8. Anna K 10 februari, 2018 at 19:26 - Reply

  ….Eva….lämna!!!

 9. Eva 10 februari, 2018 at 20:45 - Reply

  Jag har funderat på det men känner mig dum som att jag tänker fel.. Jag är ingen svartsjuk person och tycker att jag är en bra person men till slut tappar jag det på grund av kommentarer om andra. Han tycker jag ska se vad han gör för mig, men har börjat fundera på vad han verkligen gör, säger nästan aldrig att jag är fin och när jag köpt nya glasögon sa han att de var fula, och det får han ju gärna tycka och ingen annan har sagt det och han säger att han bara är ärlig..
  Han får gärna tycka andra är snygga men måste kanske inte kommentera varenda rumpa eller tuttpar eller stöna…

  • Lucie 27 mars, 2018 at 22:21 - Reply

   Kära Eva,
   Jag känner exakt igen mig i att kännu sig dum och tänka fel. För min del tänker jag att han kanske inte menade det på det sättet han sa det och att jag överreagerar, övertolkar. Han kanske är missgörstådd..han visar på andra sätt att han tycker om dig osv osv.
   Det är inte du som tänker fel utan HAN som beter sig illa annars hade du inte mått dåligt över det.
   Dessutom var hans kommentar mycket elak, vilket han dessutom försöker förtäckta som ärlighet!! Usch. Lämna och se fram emot en vår som erbjuder blomning och inte en vissen karlafan. Stor kram❤️

  • Lucie 27 mars, 2018 at 22:23 - Reply

   Eva,
   Där jag skriver ”för min del” beskriver jag min situation, inte din

 10. Anna 12 februari, 2018 at 20:00 - Reply

  Eva,

  Jag har precis lämnat en kille som var precis som din. Jag älskade honom mer än jag älskat någon någonsin. Ändå visste jag att jag var tvungen att rädda mig själv till sist. Han, liksom din kille, visste inte hur han skulle bekräfta mig, men var väldigt duktig på att bekräfta andra. Jag är hjärtekrossad och orkar inte skriva längre än så här, men kan bara säga till dig: var rädd om det som är du. Du är värd att bli sedd och uppskattad. För, jag tror att det är mer. Det är inte bara det du skriver här ovan, det finns andra, små små saker som, om du tänker efter, gör dig ledsen. Och, som Michael ofta återkommer till: riktig kärlek är ömsesidig. En kärleksrelation bygger på att två vill vara fina mot varandra, inte att den ena går runt och hoppas få den andres fulla uppmärksamhet. Kram och lycka till.

 11. Jeanette 12 februari, 2018 at 20:27 - Reply

  Michael, Har du någonsin skrivit om par med olika status eller yrken (en jurist med en lastbilschaufför tex)? Hade varit intressant att höra dina synpunkter på det.

Leave A Comment

X