Går det att kunna lita på någon igen?

//Går det att kunna lita på någon igen?

Går det att kunna lita på någon igen?

Jag möter och lyssnar till människor som har varit utsatta för svek i sina extremare former. Berättelser som emellanåt överträffar det vi ser i filmer och läser om. Otrohet, manipulation, lögner, löften och kalkylerande ”kärlek”. Jag ser förtvivlade och uppgivna kvinnor och män som inte längre tror på att de kommer att möta någon och få ta del av kärleken.

Om du bara visste hur ofta jag får frågan som reflekterar sorg, trötthet och ibland av doser av cynism: ”Hur ska jag kunna lita på någon igen?! Hur ska jag kunna öppna hjärtat efter allt som jag utsatts för?!”

Tillit; något av det mest grundläggande för var och en av oss! Och ändå är det många – alltför många som tidigt i livet fick sanktionerad och villkorad omtanke, värme, närhet och ”kärlek” som gavs i sina mest förvridna former.

Någon skrev: ”ska jag sluta glänsa för att inte ska dra till mig n-personer?” Svaret är nej!

Till dig som inte orkar ta risken ännu en gång. Till dig som inte litar på det egna omdömet och undrar varför du alltid drar till dig samma slags män/kvinnor. Människor som lyser syns! Även inför dem som vi inte bör ha nära.

Livet ger inga fullständiga garantier (ja, jag har också förstått det) och det finns emotionella parasiter, härskarpersoner och dramakungar/drottningar. Men det finns också enastående ensamstående mammor och pappor som varje dag kämpar för sina barn och försöker få ihop livspusslet. Och liksom du, har sårats och känner ångest över hur de ska få allt att fungera. Som också vaknar runt småtimmarna och går igenom allt som hänt och undrar ”hur kunde han/hon? Varför gick jag med på det? Varför?!”

Kvinnor och män som jobbar med sig själva därför att det egentligen inte finns något hälsosamt alternativ. Personer som likt många andra funderar på om världen inte enbart är befolkad av idioter.

Singlar som både längtar och skyddar sig. Som har tröttnat på meningslösa dejter som bara leder till en ökad känsla av ensamhet. När vi ge upp det desperata sökandet är vi nära…

Det största gåvan vi kan ge till oss själva och den vars väg en dag med stor sannolikhet kommer att korsas med vår egen, är att se över och ta hand om våra emotionella sår, så att vi inte själva sårar.

När ord och handling visar sig välsynkroniserade över tid kan vi börja känna tillit. Vilken slags person förtjänar att ta utrymme i ditt liv? Vilka egenskaper ser du framför dig? Vem behöver du vara?

Så lämnar du en narcissist – webinar ikväll söndag den 27/5 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-05-27T07:40:28+02:00maj 27, 2018|Blogg|6 Comments

6 Comments

 1. Marie 27 maj, 2018 at 08:00 - Reply

  Hej!
  Trodde inte för bara ett halvår sedan att jag skulle säga detta: JA, du kan bli kär i världens underbaraste igen. JA, det går att lita på kärleken. JA, äkta och sann kärlek finns för alla.
  Först måste man acceptera det som varit för att sedan släppa taget om det. Jag har kämpat med det i tre år men nu är jag där. Din sida har hjälpt mig jag har vet vad jag vill ha i kärleken att strukturera upp och fokusera på det man VILL ha underlättar att finna det.
  TACK!

 2. A 27 maj, 2018 at 14:33 - Reply

  Håller med dig, Marie! Och grattis till din kärlek.
  Jag har följt den här bloggen i tre år. Då var jag helt knäck och sviken. Men jobbat med mig själv, tänkt om på flera plan men även tillåtit mig att tycka om allt som är jag. Och sen snart ett år tillbaka har en underbar man funnits vid min sida. Det är så underbart att få uppleva. Trygghet, närhet, respekt, frihet att får göra det man tycker är roligt och bli uppskattad för det. En man som uttrycker att han är stolt över mig. Det är liksom wow varje dag.
  Så tacksam över denna blogg. ❤️

 3. Petra35 27 maj, 2018 at 20:07 - Reply

  Tänker på att det är bra att ha fått lite medvetenhet om att det finns människor som man inte vill släppa nära. INNAN man möter dem. Har som tur var inte råkat lika illa ut som många här på bloggen som jag förstår VERKLIGEN far/ har farit illa i relationer. Lider med er när ni återger era historier. ❤️ Tänk vad människor klarar!!!

 4. Essie 27 maj, 2018 at 21:26 - Reply

  Åh vad jag gläds för er skull! Jag har nu levt själv i 10 månader och processen av frigörelse från n-personen jag levt i 20 år med går framåt. Jag hoppas att få träffa någon nån dag och uppleva det ni gör!
  Lev gott och väl <3

 5. A 28 maj, 2018 at 00:32 - Reply

  Hoppas och tror att även du kommer att få uppleva det när du är redo, Essie. Kram till dig. ❤️

 6. Essie 28 maj, 2018 at 23:27 - Reply

  Tack A! Hoppas att jag snart kan glänsa!
  Ligger nu och tänker på allt han utsatt mig och barnen för. Är på kurs och någon berättade om en familj som hade stora problem bla med hot och hårda tag och gap. ”Så fruktansvärt! Man förstår inte hur folk kan vara!”
  Sitter där med tanken ”Ni har ingen aning om vad jag varit med om! Ni hade tyckt det var fruktansvärt och inte trott det var sant för han kan ju inte vara sån…”
  Jag lyssnar och instämmer i att det som berättas är hemskt…
  Vill aldrig hamna i ett sådant förhållande igen. Har en stark tro på ett gott förhållande framöver.
  Kram till er alla starka fina människor som kämpar.

Leave A Comment

X