”Hur möter jag rätt partner?”

//”Hur möter jag rätt partner?”

”Hur möter jag rätt partner?”

Är det fler som ibland ställer frågan – som i den ensamma tvåsamheten eller i singellivet undrar: ”hur ser ett bra förhållande ut? Hur kan jag träffa någon där jag känner mig lycklig? Var träffar jag Henne/Honom?”

SÅ mänskligt vara i tankarna kring TID och RELATIONER.

”Hur skall jag hinna få ihop det? Är jag på rätt ställe så att inte slösar min tid? Hur länge kan jag ha det så här?”

Eller…

”Är han/hon rätt för mig? Varför hamnar jag alltid med samma slags personer? Vem vill vara med mig? Är jag lycklig i den här relationen?”

Tankar och känslor myllrar inom oss. Eller så försätter vi oss i viloläge för att spara på strömmen. Livsstrategierna är många.

Tillbaka till frågan om hur vi kan träffa rätt partner. För det första: vad är ”rätt” partner? Djupa avslappnade andetag… se för ett ögonblick bortom bruset av inhamrade ideal, förkodade automatiska ”val” och eventuell desperation efter någon som skall fylla tomrummet:

Hur kan jag som person öppna vägen för att själv vara rätta partnern? Vad kan jag göra för att bli den jag söker? Vad behöver rensas bort i mitt inre bagage? Hur ger jag tillit till mig själv så att en annan kan känna det?

Vilka ”sanningar” om mig själv, andra och relationer behöver läggas åt sidan så att möten ges äkta utrymme?

Om vi inte någorlunda lär känna den egna personen, vad vi verkligen vill och djupare värderingar, blir det svårt hitta rätt. Vi väljs istället för att välja.

Självbilden (det du tror/är övertygad kring DU) är likt en magnet. Det bästa vi kan göra för oss själva, kärleken eller framtida sådan, är att börja respektera våra vardagsvanor. De ”små” sakerna (handlingarna) som skulpterar din attityd, tonläge, kroppshållning, ansiktsuttryck, förväntningar, tankar om jaget och andra.

Varenda del hänger samman på resan till rätt person. Vad är nedpackat i ditt bagage?

”Konsten att möta rätt partner” webinar söndagen den 7/10. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-10-05T12:21:32+02:00oktober 5, 2018|Blogg|4 Comments

4 Comments

 1. Singel 5 oktober, 2018 at 13:35 - Reply

  Tänk om det vore så enkelt att självbilden är en magnet, i så fall borde alla med en bra självbild och som älskar sig själv alltid ha förmånen att dela livet med någon speciell.

  Man kan ju då undra varför det är så stor del av antalet hushåll som består av 1 person när det är menat att vi ska dela vårt liv med varandra

 2. Susan 5 oktober, 2018 at 19:52 - Reply

  När jag började läsa texten så tänkte jag orden som du senare avslutade inlägget med – de små sakerna i vardagen som man gör och ger och hur de tas emot av partnern betyder väldigt mycket för mig. Där får jag känslan och bilden hur den personen är – karaktär,personlighet,empatisk,snäll – om man är på samma plan.
  Den lockar omedelbart fram magkänslan, om det känns rätt eller fel.

  Att möta blicken och känna att den här personen blir glad av mig och att se/träffa mig. Båda får en varm känsla i kroppen. DEN känslan är obeskrivligt härlig. Jag känner mig genast trygg och tilliten kommer snabbt. Men den är sällsynt.
  Jag är mitt i en fas när jag försöker känna personen på pulsen,en saga som jag hoppades skulle vara sann,men som jag tyvärr måste inse att den nog inte är det, baserat på det ovanstående som jag skrev.

  Men jag lutar mig mot min självkänsla som är tillräckligt god att lita på och att valet jag kommer att göra är rätt…
  Alltså – en bra självbild betyder ju inte att per automatik,att man alltid har förmånen att ha bra förhållanden – utan att veta när man ska kliva av de dåliga tills den rätta dyker upp

 3. Susan 5 oktober, 2018 at 20:12 - Reply

  Hittade denna: Det här var en bra övning för att förbättra relationer.

  En enkelt övning!

  – Fundera på vilka beteenden du själv älskar från andra och skriv ner dem

  – Fundera på vilka beteenden du själv ogillar och som får dig att tappa lust och skriv ner dem

  – Kolla av var i BÅDA listorna du hittar dig själv och rannsaka dig en stund om du antingen vill ha något du själv sällan ger ELLER agerar med beteende du själv ogillar

  – Fokusera nu på de beteenden du själv vill stärka och börja öva på att bli en bra förebild. Ta en i taget som tema en vecka

  Fokusera på det du vill stärka och inte på det du vill sluta med! Bli den du själv vill leva med och minns att du aldrig kan kräva saker av andra som du själv inte är aktiv i.

  När du själv håller dig ”ren” kan du med gott samvete säga ifrån till andras mindre bra beteenden och visa på det goda!

 4. Christina 6 oktober, 2018 at 08:02 - Reply

  Håller med om funderingen Singel och tack Susan för dina kloka inlägg och övningen. Det är verkligen komplext att få till en bra relation och ibland känns det som om alla ”bra” är upptagna.

Leave A Comment

X