Hur vet du vem som är rätt person för dig?

//Hur vet du vem som är rätt person för dig?

Hur vet du vem som är rätt person för dig?

Kvinnan säger: ”i mitt fall har jag lärt mig en sak – om det är en man som jag först och främst känner sexuell attraktion till. En med charmig farlighet/trasighet, vet jag att jag skall vända ryggen och gå åt ett helt annat håll. Varför? För att det finns latent medberoende i mig. Växte upp med en pappa som var alkoholist. Försökte rädda honom men det gick inte, så omedvetet har jag försökt rädda andra män för att reparera hjälplösheten. Min passion har varit destruktiv för mig.”

SÅ lätt för oss att klampa in i invanda beteenden som tar oss långt ifrån det som kan göra oss lyckliga på sikt. En kortsiktig känsla som förför och gör att vi kör samma sak om och om igen. Och sedan står vi där och undrar varför vi är olyckliga.

Innan jag skriver vidare – jag är inte på något sätt alltid klarsynt, i närheten av perfekt och lyckas långt ifrån alltid leva som jag lär. Kliver också in i vanor som drar nedåt. Har dock börjat öppna ögonen lite mer.

Det där som ger bra känslor med någon:

Tillit: förankring i att det här är en person som vill mig väl och där jag kan vara jag utan sociala masker.

Sår exponeras: gamla mönster kommer upp till ytan i ett förhållande. I en hel relation är det mer än ok. Vi växer. Men bara med den som är:

Tillåtande: vi är alla sårbara och stundtals i utsatta lägen. En kärleksfull partner står pall. Inte på ett självutplånande sätt, utan med stadig ryggrad och med kärleken till sig själv intakt .

Glad och stark: när jag befunnit mig i relationer som inte varit bra har det ständigt funnits en oroskänsla, energi som läcker och malande tankar: ”när släpps bomben?” Med rätt person kan du både vara i din styrka, lättsamhet och sårbarhet.

Två som ger och tar: ett naturligt och avslappnat flöde där det känns som om du går på jämn väg. Inte uppför i sand som får dig att sjunka. Ständig otillräcklighet finns helt enkelt inte på menyn. Oj, vad det ömsesidiga värmer!

Beröring: fysisk beröring befriad från tanken: ”får väl ställa upp.” Ett flow av perfekt behaglig vattentemperatur.

Komplimanger: behöver jag säga mer?

Ögonkontakt: skapar trygghet.

Ord och handling matchar: de flesta kan skriva fina meddelanden, men att visa det i handling över tid är någonting helt annat. I perioder kan vi behöva någon som tror mer på oss än vad vi gör på oss själva.

Generositet: på alla plan. Emotionell snålhet dödar gnistan.

En partner som respekterar dig och sig själv.

Tittar ut genom fönstret och tänker: ”vilka självklarheter jag skriver om. Inget unikt och revolutionerande.” Men vi glömmer emellanåt och behöver påminnas .

Lägg energi och tid på personen som har förmåga till självreflektion och som är omtänksam gällande sin egen tid.

Varför blir jag kontrollerande och orolig i mina relationer? Webinarden 6/12 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-12-03T07:22:28+01:00december 3, 2018|Blogg|4 Comments

4 Comments

 1. Joanna 3 december, 2018 at 09:38 - Reply

  Precis så som du funderar, självklarhet- egentligen. Dock är det väl så att valet sker redan på den omedvetna planet, när det kommer upp till medveten plan, finns ju vår vän- Mr. Självbedrägeri, som på ett fantastiskt och naturligt sätt hjälper oss att bli övertygade om att denna gång är det minsann rätt! Försent inser vi att vår vän är vår största fiende- IGEN!
  Dessutom så är sannolikheten att hitta en sån person som dessutom är singel avsevärt mindre, men, värd väntan, säkert. Har läst din bok. Känner igen mig i din resa, fall och uppgång.

 2. Helena 3 december, 2018 at 10:05 - Reply

  Trist läge när den personen visar sig vara en vän. Tankar kring det får du gärna skriva om.

 3. Elin 3 december, 2018 at 14:28 - Reply

  Hej Michael,

  Har försökt komma i kontakt med dig under en längre tid utan att lyckas, det gäller ett webinar. Vore fint om du har möjlighet att höra av dig till mig via mail (elin.lindecrantz@gmail.com) Tack!

 4. Ag 3 december, 2018 at 23:36 - Reply

  Tack för dina kloka ord Michael. Jag träffade rätt på nästan alla punkter i mitt senaste förhållande. Och klampade inte in i invanda beteenden alls, det var så olikt mitt förra. Känns ändå fint och inse det. Men han valde att lämna. Vi hade olika tankar om framtiden och jag ville att vi skulle mötas kring de, men det blev för sent. Skulle vilja veta mer om den kritiska fasen i ett förhållande, efter förälskelsen och de strategier som finns för att hantera den. Kan vara mycket känslor och tankar. ”Puberteten” har den kallats. Vill göra bättre, nästa gång.

Leave A Comment

X