”Jag är så trött på att vara singel!”

//”Jag är så trött på att vara singel!”

”Jag är så trött på att vara singel!”

Kvinnan ger uttryck för sin frustration med ett suckande utrop:

”Jag är så trött på att vara singel! Jag längtar desperat efter att få träffa någon att älska! Någon som stryker min kind på morgonen och säger att han älskar mig. En man som jag kan ta en promenad med, som hjälper mig ned i tvättstugan, håller om mig…Jag vill SÅ gärna ha någon att planera helgen och framtiden tillsammans med. Inte en ensam nyårsafton till!”

Hon ger uttryck för något av det mänskligaste som finns: någon som ser och delar våra liv. En person som berikar andetagen såsom bara just han eller hon kan.

Jag varken kan eller vill terapeuta och komma med goda råd om hur hon skall tänka och agera. Hon känner! Och är så oerhört trött på alla män som:

”Inte vet vad de vill. Som utger sig för att vara singlar, men som senare visar sig vara i förhållanden. Inledningsvis kör charmoffensiv för att sedan visa grå ta för givet inställning. Som rycker på axlarna när jag såras av deras konstanta porrsurfande och säger att alla killar gör det.”

Jag vet att hon inte är ensam! Stockholm är t.ex. en världens mest singeltäta städer, vilket betyder att många, många vaknar upp en dag som denna med en önskan om att någon – den där speciella personen vaknade upp vid deras sida.

Det du kan göra, är att se till att vara öppen inför mötet som högst troligt en dag kommer att ta form. Hur vet jag det? Jo, därför att det ligger i den mänskliga naturen att vilja nå fram till någons hjärta. Att connecta. Möta någon att drömma drömmar tillsammans med. Fingrar genom håret. Skratt. Älska. Det är oerhört många fler än du som känner det du bär på i hjärtat. Det betyder att matematiken jobbar för dig.

Resan mot det där speciella mötet kan vara kantad av ensamhet, melankoli, otålighet, för många ensamma kvällar i soffan, ännu en AW utan kontakt….

Se med öppna ögon och ett nytänkande sinne, ta hand om din fysiska och emotionella hälsa, läs böckerna, bloggarna och gå på föreläsningarna som hjälper dig att utvecklas. Gör upp med dina gamla relationssår/ärr.

På ett osynligt plan håller mötet redan på att ta form. Du rör dig på en väg som kommer att korsas med en annan. Kärleken är inte exklusivt enbart för alla andra, utan även en kraft som vill dansa med dina pulsslag.

Jag vet att när vi lär känna den egna personens ovärderliga skatter, agerar utifrån integritet, öppenhet, kan le åt en blåsig och regntyngd höstdag, gör det bästa vi kan av vardagen, vidgar självbilden till någonting mycket större en kritiserande domare på insidan, gör vi den egna personen magnetisk. Människor vill vara nära det där speciella som de inte alltid riktigt kan ta på. Du kan vara den där personen.

Föreläsning Live – En Levande Kärleksrelation. För stad och datum följ den här länken.

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-10-08T08:43:27+02:00oktober 8, 2018|Blogg|3 Comments

3 Comments

 1. Tokfia 8 oktober, 2018 at 09:24 - Reply

  Jag har sån enorm längtan efter att vara två. Snart 20 år och det urholkar min kropp & själ
  Vill inte lägga på mig en offerkofta men ibland saknar jag ihjäl mig efter någon att dela livet med. Det är en sån stor fråga för mig och den tar så stort utrymme i mitt tanke och känsloliv
  Alla säger att det finns någon för alla. Men jag har tyvärr tappat hoppet !

 2. Åsa 8 oktober, 2018 at 10:50 - Reply

  Det är egentligen en sorg att så många människor är så ensamma. Att så många längtar efter tvåsamhet.
  Jag är mitt i att läka från en destruktiv relation. Jag har bestämt mig för att jag ska må bra igen. Det får ta tid och jag försöker ta det steg för steg. Jag har så mycket kärlek omkring mig från mina underbara barn, familj och vänner.
  Jag kan dock känna en tomhet, en ledsamhet inom mig. Den är värst på morgonen… och vissa dagar hänger det i hela dagen. Men jag försöker prata med mig själv att gå tillbaka till det liv jag hade med min partner, kommer bara att göra mig ännu mer trasig. Jag kommer att anpassa mig igen för att det ska bli bra, jag kommer att ge och ge och nästan aldrig få något tillbaka. Det kommer aldrig att gå.
  Jag tar hjälp av att läsa denna blogg. Var på Michaels föreläsning som fick mig att bli ännu mer beslutsam att läka. Försöker spegla mig själv, hitta mina gränser. Lägger in lite nya vanor i min vardag. Det ska gå.
  Bara att saga acceptera och saga högt till mig själv att jag är singel har tagit tid. Vem vill vara ”ensam”. Men alternativet för min del var inte batter. Hoppas så småningom om det där motet som kan leda till en härlig, varm och sund tvåsamhet.

 3. Helena 8 oktober, 2018 at 15:57 - Reply

  Ååh, vad jag önskar att du har rätt…

Leave A Comment

X