Kärleken kommer att hota dig

//Kärleken kommer att hota dig

Kärleken kommer att hota dig

Du kan vara säker på att den kommer att provocera dig, sparka undan fötterna, konfrontera dig med lögnerna som du har intalat dig själv, förvirra, trycka på de ömma punkterna och sopa bort allt som du tog för sanning. Dina ideologier och spirituella sanningar kommer den att bränna i elden. Du kommer att förbanna och svära åt den för allt som den utsätter dig för.

Men det är inte dig den vill åt, utan karikatyrerna, den patologiska romantiseringen, ytligheten och spillrorna i din personlighet som den vill förtära. Ja, den är en förstörare! Den vill slå sönder de falska bilderna som du bär runt på. Rationaliseringarna och den förvrängda bindningen som du har till sex. Den vet att vem som helst kan röra vid din kropp och de trasiga delarna av ditt psyke. Den vet att du kommer att släppa in de destruktiva personerna i ditt liv, därför att det bekanta ligger nära att falla för.

Du kommer att låta de hypnotiska lögnerna tala till dig och du kommer att tro på vartenda ord. Du kommer att under veckor, månader och kanske t.o.m. år tillåta dig att gå rakt in i det som kommer att trötta ut din själ.

Den manipulative kommer att tala till dig då du ligger i fosterställning på köksgolvet, rädd och panikslagen för att inte överleva ekonomiskt: ”låt mig omfamna dig! Jag fixar det! Jag ska ta hand om dig! Du behöver mig!”

Den narcissistiska personligheten kommer in i ditt livsrum likt en ängel; och du tror på vartenda ord. Men kärleken kommer att finnas där och chocka dig till uppvaknande när du inte lyssnar. N-personen har sitt vapen: oxytocinbägaren som han/hon vill att du ska tömma, så att du fastnar i den emotionella spindelväven.

Men kärleken kommer att visa sig och du kommer att möta dess budbärare genom en blogg, ett citat, personalen på ett kafé, en läkare/sjuksköterska på en akutvårdavdelning, en föreläsning, i en dröm…

Kärleken kommer att ”hota” dina destruktiva personlighetsdrag så att du kan börja leva utifrån din fulla värdighet. Din kropp kommer inte längre att tillåta härskaren och manipulatören att få tillträde till ditt innersta och heliga rum. Läkandet av din själs sår stänger dörrarna för obehöriga; och du blir väktaren av ditt hjärta.

Därför blir du den du blir tillsammans med en narcissist och så lämnar du -. webinar tisdagen den 31 juli klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-07-30T08:04:46+00:00juli 30, 2018|Blogg|17 Comments

17 Comments

 1. Christine 30 juli, 2018 at 09:00 - Reply

  Som vanligt, Spot on! Synd att jag inte kan vara med på weinair… När är nästa? ❤️

 2. Martina 30 juli, 2018 at 09:26 - Reply

  Så bra skrivet!

 3. Petra35 30 juli, 2018 at 12:49 - Reply

  Oj…det här var en text jag måste få smälta…vad står det egentligen!!! Fast det står väl att kärleken kommer att få sista ordet! Att den aldrig ger sig. Den kämpar för sin själ och tillslut lyssnar själen!!!

 4. Håkan 30 juli, 2018 at 14:20 - Reply

  Har läst 4 gånger nu….fantastiskt bra beskrivet Michael. Detta går rakt in i själ och hjärna, träffpunkt bulls eye. Idag är en riktig skitdag; är låg, eftertänksam och tankarna lever rövare i kroppen. Ännu en relation har körts in i väggen. Har reflekterat mycket kring vad kärlek egentligen är. En känsla? Ett val? Börjar på allvar inse hur otroligt svårt detta är. Att gå från passion, attraktion till något som håller över tid. Pusslet av känslor, barn, bostadsort, vänner, exet, livsintentioner, bagage, drömmar, rädslor, dolda agendor, blinda mentala fläckar…..

  Några insikter som landat under de senaste veckorna….
  Att bli kär är en känsla som förändras över tid, och att älska är ett aktivt val som båda måste ta ställning till.
  Att en relation alltid befinner sig i två framskridande faser; antingen i utveckling eller under avveckling. Det är våra ord, handlingar, beteenden och intentioner som avgör var den tar vägen.
  Att stark passion är fantastiskt, men kan också vara förblindande.
  Att mitt aktiva val att välja bort ”checklistan” måste omvärderas. Känslor och inre skönhet räcker inte….det praktiska måste finnas med. Var man är i livet och vilka intentioner man har med en relation måste också finnas med. Smärtsam insikt….Får kalla den ”vad som krävs för att jag ska fungera i en långsiktigt hållbar relation”.

  Har också insett att kvinnorna jag inlett en relation med referar uppbrott till känslor. Jag har oftast relaterat till något praktiskt och konkret. Men båda delarna landar i att en separation är nödvändig. Här har vi haft svårt att nå varandra och skapa förståelse för varför vi vill gå skilda vägar.

  Känner mig bränd och tilltufsad. Ibland far det igenom mig känslor av att ha blivit utnyttjad. Vi hade så olika intentioner med tvåsamheten, fartblind av passionsrus gjorde uppvaknandet bryskt. Slickar såren, men tänker inte ge upp tanken på att någon gång få känna tillit, medvetet lugn och fokus på att lösa praktiska utmaningar i en sann kärleksrelation. Inte se hindren. Det måste gå.

  • Michael Larsen 30 juli, 2018 at 16:53 - Reply

   Så fantastiskt vackert och insiktsfullt Håkan! Bulls eye!! Jag kan inte annat än hålla med dig – fullt ut!

  • Micke 30 juli, 2018 at 17:40 - Reply

   Så väl skrivet av dig Håkan! Så mycket att ta in och förstå..

  • Åsa 30 juli, 2018 at 21:42 - Reply

   Så klockrent skrivet Håkan! Jag är oxå låg idag…samma anledning som du. Dina ord träffar så rätt! Så bra beskrivit. Efter några nederlag vad gäller relationer hade det just nu känts lättare att säga att jag struntar i det nu…Men som skriver, det måste gå!

   • Håkan 30 juli, 2018 at 23:51 - Reply

    Åsa; ordet ”nederlag” har snurrat till i skallen åtskilliga gånger. Inte nu igen tänker man. Vad gör jag för fel…..Men vägra kalla det ett misslyckande. Precis som Marianne skriver: Det är lärdomar. Vilken fantastisk skola till personlig utveckling att reflektera kring sina relationer. Och paradoxen som gör mest ont- man lär sig som mest när man separerar. Avslut är alltid början på något nytt. Med mer insikt, kunskap och klokhet så blir det enklare att agera sant och låta det nya bli bättre än det gamla. Allt gott till dig Åsa.

    • Åsa 31 juli, 2018 at 08:50 - Reply

     Sant Håkan! Ibland är det bara svårt att tänka som du skriver, att ta lärdom av att det fungerade inte denna gång heller.
     Men idag är en ny dag. Och är jag ärlig mot mig själv vet jag varför det inte fungerade. Känslorna för varandra finns där, men vår livsplattform är så olika. Jag måste ta hänsyn till mina barn med mera. Vilket är viktigt för mig. För honom var det bara vi som är viktiga. Det måste helt enkelt fungera utanför bubblan. Måste fungera med barn, bostad, jobb, ja i verkligheten helt enkelt.
     Allt gott till dig Håkan.

  • Marianne 30 juli, 2018 at 22:41 - Reply

   Håkan; förstå vad du lär dig! Det är magiskt att läsa det du skriver, för det är magiskt att få ta del av din resa.
   Känner med dig på det låga ställe du är just nu, men är fullkomligt övertygad om att det är viktiga saker du lärt dig och att du tagit dig flera steg närmare den relation du drömmer om. Självklart finns den där framme!
   Varm kram

   • Håkan 30 juli, 2018 at 23:53 - Reply

    Tack Marianne! Dina ord värmer. Önskar dig en fortsatt fin sommar!

  • Lars-Göran 31 juli, 2018 at 16:56 - Reply

   Ett riktigt bra blogginlägg, Michael. Förstår mig bättre nu och varför jag blir den jag blir i en relation och hur svårt och tufft det är att komma till insikt. Jag vill gärna vara omhändertagande i en relation och har sökt mig till kvinnor som har svårt att ta ansvar för sina egna liv. Det har slutat med att all min energi tagit slut då jag bara gett och inte fått något tillbaka. Jag har haft väldigt svårt att avsluta dessa förhållanden med skuldkänslor och dåligt samvete om hur de ska klara sig utan mig. Jag förstår att jag är mer präglad av min barndom än jag förstått. Hade tyvärr ingen bra fadersgestalt. Min mamma var väldigt omhändertagande mot min pappa då han hade svårt att ta ansvar för sitt liv. Han drack även en del. Var väldigt jobbigt att vara barn och få uppleva detta. Det var riktigt stökigt hemma. Mamma var på väg att lämna honom men han bar på sina knän att hon skulle låta honom få vara kvar vilket hon tyvärr gjorde… Jag har en del att jobba med men har lärt mig mycket efter att ha läst din bok och dina blogginlägg. Behöver lära mig att aldrig rucka på mina gränser och alltid se och ta varningssignalerna på allvar. Att det är OK att bara lämna och gå när det inte känns bra. Michael, du skrev ett citat i din bok som är så bra: ”Du kan aldrig simma åt någon annan”.
   Mvh Lars-Göran

 5. Anneli 30 juli, 2018 at 14:45 - Reply

  Vilken fantastiskt målande text!

 6. A 30 juli, 2018 at 20:57 - Reply

  Vilken ordkonstnär du är! Jättevackert och tänkvärt. Och vilken fin bild på dig, Michael.

 7. Malena 31 juli, 2018 at 07:17 - Reply

  Och nu kom kärlekens budskap med dina ord. Tack!

 8. Lars-Göran 31 juli, 2018 at 17:00 - Reply

  Så bra skrivet, Håkan! Jag känner igen mig mycket i det du skriver. Tack för att du delar med dig.
  Mvh Lars-Göran

 9. Sara 1 augusti, 2018 at 12:25 - Reply

  Tack för superbra inlägg!! Så bra skrivet @håkan och känner väl igen mig. Hoppas många många fler gör samma insikter som du. Tycker det är svårt att träffa någon som har självkänndom och bearbetar sina rödslor.. Jag kämpar med det själv. Hang in there

Leave A Comment

X