Kickarna du får av att vara tillsammans med en narcissist

//Kickarna du får av att vara tillsammans med en narcissist

Kickarna du får av att vara tillsammans med en narcissist

Oavsett hur fruktansvärt förhållandet tillsammans med en narcissist är eller har varit, så finns det perioder, hur korta de än är i det som i övrigt är rena Armageddon (min användning av ordets betydelse här) – slagfältet inom dig – striden du utkämpar för att kapa de narcissistiska bläckfiskarmarna som slingrat grepp om dig.

Hur destruktivt det än har sett ut, så fanns det stunder i förhållandet som gav starka kickar då din hjärna duschades av förföriska signalsubstanser. Det korta perioderna då ni återförenades, då allt verkade normalt, då det inte förekom härskartekniker (i alla fall inte på ytan), då du hypnotiserades till att hoppas på en äkta förändring. ”Nu var det slut på otrohet, lögner, tjat som tvingade dig till underkastelse.”

Hur förödande drogen n än var, så stod du emellanåt uppe på höjden och blickade ut över ett storslaget landskap, och kände dig oövervinnerlig. Du kände dig pånyttfödd och nykär, även om du samtidigt var förkrossad över allt det sunkiga skräpet som tillåtits komma in i er relation.

Men nu var allting annorlunda; eftersom han/hon hade sett på dig med sina ögon och sagt: ”det här var sista gången! Nu är det vi! Vi är ju tvillingsjälar!”

Och eftersom du efter månader och år, varit med om så många emotionella krig; berg och dalbanor, så längtade du…Ja, hela ditt väsen längtade efter frälsning! Hela ditt emotionella system behövde få höra det, och din kropp behövde få vila på avsatsen. Du var utmattad efter allt som du/ni gått igenom, så du lyssnade en ”sista” gång på mannen/kvinnan som stod framför dig med en spruta med exakt rätt dosering motgift. För visst innehåller sprutan det som ska ge dig en evig dos oxytocin? Som ska göra att ert förhållande transformeras i grunden…

De där små, små stunderna av sexuell återförening, löften, de rätta formuleringarna som får dig att gå tillbaka, är det som kramar ur dig din sista portion självkänsla och tillit till din egen person.

Se upp för höjderna därför att djupet blir bara mörkare och mörkare för varje gång, och slaget vid Armageddon är förlorat. När du är grå och utmattad, så spottar n-personen ut dig på sopstationen. Och vem är du då? När du är utbytt och sargad? Låt ditt intakta jag, hur litet det än är, få springa fram och rädda den utsatta delen av din personlighet.

Att ha barn tillsammans med en narcissist del 1 – webinar torsdagen den 9 augusti klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-08-06T08:12:09+00:00augusti 6, 2018|Blogg|1 Comment

One Comment

  1. Ninna 7 augusti, 2018 at 09:13 - Reply

    De här orden kom precis när jag behövde det. Trots att det var ett år sedan jag separerade från min man och han precis gått vidare med en ny, fångas jag gång på gång in i hans spindelväv och det drama han skapat. Det är som att han inte kan släppa mig, eller kontrollen över mig, helt. Pratar om hans känslor för en fast han är kär i en annan. Skyller på mig när mina känslostormar får mig att vara på ett sätt jag inte vill. Blir självdestruktiv och söker som du säger, kickarna från honom. Den där bekräftelsen som fångade mig under så många år. Det var inte bara korta perioder utan långa. Jag vill inget hellre än att bli fri från honom och det här beroendet som skapats, men ibland känns det helt hopplöst. Vi har barn ihop så jag måste ha kontakt med honom. Ska lyssna på ditt seminarium och se om jag kan få lite råd. Tack för att du förklarar allt på ett sätt som är svårt att se när man är mitt uppe i det.

Leave A Comment

X