Kvinnan som bröt sitt emotionella medberoende

//Kvinnan som bröt sitt emotionella medberoende

Kvinnan som bröt sitt emotionella medberoende

Kvinnan i fyrtioårs åldern ”hamnade” ständigt i relationer med män som redan var upptagna, emotionellt distanserade och/eller hade narcissistiska personlighetsdrag. Hon kände som om hon hade drabbats av en förbannelse från en ond fe, som svept sitt trollspö över hennes liv. Varenda gång som det tog slut, lovade hon sig själv att aldrig mer involvera sig med en man som inte skulle kunna bli hennes på riktigt. Och så hände det igen!

Kvinnan var så pass medveten att hon kunde se var det repetitiva mönstret kom ifrån: en pappa som missbrukade alkohol under hennes uppväxt och som aldrig var där på riktigt. Hon njöt av de korta perioderna då han var närvarande och tänkte: ”den här gången kommer det nog att bli bra.” Besvikelsen knackade skoningslöst på dörren, och någonstans djupt där inne såddes fröet om att det är så livet är. Relationer och män går inte att räkna med. I kombination med längtan: ”Tänk om!”

Ett par hela män korsade hennes väg. De var omtänksamma och närvarande. De använde inte henne för att tanka på egoenergi. Men hon kände sig inte bekant i den känslomässiga terrängen och lämnade. ”Attraktionen tog aldrig tag i mig”, tänkte hon för sig själv.

Kvinnan var så van vid drama, bråk och återföreningssex (vilket hon tolkade som passion och kärlek), att de trygga männen framstod som tråkiga i hennes ögon.

Men gradvis började hon upptäcka vad ”berg och dalbanorna” gjorde med henne, och vad det var hon genom sina val (omedvetna) försökte reparera: uppväxten och den första relationen till en man: hennes pappa.

Insikt efter insikt började sätta sig och hon började förändra sina vanor. Med nya val kom nya känslor. Nya färger och nyanser presenterade sig för henne. Livet breddades.

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar onsdagen den 30/10 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-10-29T07:24:17+01:00oktober 29, 2019|Blogg|6 Comments

6 Comments

 1. Maris 29 oktober, 2019 at 08:46 - Reply

  Hej,
  Låter mycket intressant, som allt annat på din sida.
  Kan man se webinaret efter sändningen om man anmäler sig?

  Varma hälsningar

  Maria

 2. Susanne 29 oktober, 2019 at 09:05 - Reply

  Jag skulle önska av hela mitt hjärta att du kunde föreläsa i Uppsala någon gång… Det är långt att åka 12 mil en vardag till Stockholm… Hoppas att du gör det…

 3. Mette 29 oktober, 2019 at 09:49 - Reply

  Hoppas innerligt att detta webinar kommer fler gånger! Jag är emotionellt medberoende och söker kunskap/insikt om hur man bryter detta. Tyvärr är jag upptagen detta datum, håller tummarna för fler tillfällen!

 4. Maria Olsson 29 oktober, 2019 at 14:25 - Reply

  Hej,
  Mycket intressant som allt annat på din sida 🙂
  Kan man se webinaret senare om man anmäler sig?

  Varma hälsningar

  Maria

 5. Ewa 29 oktober, 2019 at 18:31 - Reply

  Klockrent ! Säker på att du inte skrev om mig!? Dock var det min mamma i mitt fall och inte pappa annars så klockrent !

 6. Louise 29 oktober, 2019 at 21:21 - Reply

  Detta inlägget berörde mig djupt……

Leave A Comment

X