Mannen som är ofrivilligt singel

//Mannen som är ofrivilligt singel

Mannen som är ofrivilligt singel

”Jag är trött på att svepa fram i Tinder, gå på dejter, berätta om mig själv, ställa frågor, längta efter kvinnan i mina drömmar, bli besviken, lägga mig och vakna upp ensam…”

Han har hört välmenta råd som lätt slår över i klyschor: ”när du släpper taget om förväntningarna så händer det! Det som är meningen kommer att ske. Kärleken finns överallt…”

Fantastiska människor som längtar efter tvåsamheten och som jag vet skulle kunna göra henne eller honom djupt lycklig. Men deras vägar har inte korsats!

Jag pratar med dem som känner skam och skuld över att vara singlar. Att det skulle vara något fel eftersom det är andra, tredje, fjärde…året utan ett förhållande. Familj och vänner som diskret antyder att ”du kanske har för höga krav. Du måste nog hitta dig själv först.”

Skulle du nöja dig med en ospecificerad resa till ett slumpmässigt valt resmål med tvivelaktiga omdömen? Självklart inte! Den medvetne personen väljer inte att dejta och gå in i ett förhållande om det inte känns rätt på djupet. Hon eller han kan inte gå emot sig själv bara för att ett förhållande är ett ”måste”, och att omgivningen förväntar sig tvåsamhet.

Jag är medveten om att det 2019 fortfarande kan kännas tabubelagt att prata om ensamhet. Det är som om ensamhet skulle vara en spegling av att det är vi som gör någonting fel, är fel som person och inte älskar oss själva.

Det är helt enkelt inte lätt att möta någon i en värld av rastlöshet, yta, cynism och gamla ouppklarade relationer. Det finns mycket bagage!

Jag har hört från flera män (och några kvinnor) som säger att det svåraste att uttrycka för en partner är: ”jag behöver dig!” Allt känns tomt utan dig!” Vi är så matade med självständighetsförklaringar om att vi ”först måste tycka om vårt eget sällskap.”

Självhjälpsindustrin lägger tyvärr alltför ofta ytterligare stenar i en redan tung ryggsäck (”om du drar dig till negativa människor så måste det ju vara något fel på dig” – en av de skuldbeläggande dolda budskapen och klyschorna).

Det finns många singlar som är tycker om det egna sällskapet, men som är så fruktansvärt trötta på att leta. Som inte vill bli sårade av dem som enbart söker bekräftelse och äventyr.

Säg aldrig till den som längtar att det ordnar sig (även om det oftast gör så), att världen är full av kvinnor och män. Du kan vara säker på att den som är singel har hört råden hundratals gånger. Säg istället: ”jag förstår att du längtar och att det inte är lätt att möta någon som det känns helt rätt med.”

Vad tänker du min bloggvän? Dina erfarenheter?

Bryt dina destruktiva beteenden – webinar tisdagen den 6 augusti klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-08-03T07:47:34+01:00augusti 3, 2019|Blogg|7 Comments

7 Comments

 1. MyranX 3 augusti, 2019 at 08:42 - Reply

  Så sant. Du skriver alltid så träffande Michael.
  Även om det enligt statistiken lär finnas ett stort antal personer därute som är en bra match är det ju inte helt lätt att hitta dem!
  Jag har bott i USA och där arrangerar man blind dates eller åtminstone introducerar personer för varandra i bekantskapskretsen man tror skulle passa ihop, jag tänker så också här i Sverige och försöker bjuda ihop människor jag tänker skulle gilla varandra, och det gäller ju även för kontaktskapande, vänskap, business etc. jag har dessvärre fått reaktioner att många tycker det känns pinsamt ?
  Jag förstår inte det, tänk om någon bemödade sig med att bjuda ihop mig med trevliga personer, så härligt 🙂 ( tror Meghan och prins Harry träffades så på en blind date, enligt ryktet, och det slog ju väl ut !)
  Att få kommentarer som , du är för kräsen, du måste gilla dig själv, du har för mycket omkring sig etc. det är ju verkligen inte så upplyftande, tycker nästan det är oförskämt att säga så för sannolikt har personen inte bett om några råd..
  Min absoluta övertygelse är att vi alla måste hjälpas åt, och våga vara mer socialt generösa, amerikanerna är mycket bättre på detta, och vi svenskar borde lära av detta !
  Förresten är det snart min (jämna) födelsedag och jag har passat på att bjuda många fina vänner, där det är många som aldrig träffats förut. Det tycker jag ör jättekul, att se om nya kontakter kan uppstå !

  • Anna 3 augusti, 2019 at 13:22 - Reply

   Jag är en av alla dessa som längtar efter någon där det finns ömsesidig respekt och kärlek
   Tycker många män inte verkar intresserade av MIG utan de är mer intresserad av vad de kan ha för nytta av mig…låter kanske krasst men när jag tänker efter känns det tyvärr så…

   • Petra35 8 augusti, 2019 at 18:49 - Reply

    Jag är ju också en av de där som längtar men inte vet hur det ska gå till att möta den där människan jag vill, kan och tryggt vågar bli intim med på alla plan. Det där som krävs för att man ska kunna vara sådär nära som man vill om det nu ska vara på riktigt. Sårbarhet…jag försöker verkligen våga visa mig…för på nåt vis så är det väl det enda man kan göra. Våga vara allt man är inför världen. Och försöka ge sig själv allt man längtar efter samtidigt. Men visst känns livet lite ofullbordat utan den där relationen där man kan vara riktigt nära varann. Men man får vara så nära man kan med sina vänner och människor som finns omkring en. Och på nåt vis acceptera att det är som det är. Kanske inte som man önskar. Men att det är som det är.

  • Johanna 3 augusti, 2019 at 14:14 - Reply

   Super bra. Precis så tänker jag också. Känner dock få singel killar men har ’parat’ ihop flera väninnor där fin vänskap uppstått

 2. Lotta 3 augusti, 2019 at 08:45 - Reply

  Så, såååå bra!✨
  Vi är inte menade att leva ensamma!
  Och livet är härligt i tvåsamhet. Men inte till vilket pris som helst.
  Men det finns ”någon” där ute till oss var. Och det mötet blir till, om det är meningen att vägarna ska korsas. Vi behöver inte vara oroliga. Det som sker det sker…
  Men under den tiden. Av väntan. Då ska vi älska oss själva och andas in!
  Tiden kommer! ❤️

  • G 3 augusti, 2019 at 12:18 - Reply

   Vilket otroligt vackert foto!

 3. Madeleine 3 augusti, 2019 at 10:18 - Reply

  Jag tror på kärleken och att drt finns någon gör alla, men jag har helt klart ledsnat på att söka och skapa band med män som utger sig för att vara någon som dem inte är. Den ”fasaden” brukar hålla en månad sen rasar den och sen är dem på jakt igen.
  Jag har lagt ner mycket energi och tid och pengar på något som inte finns men jag har lärt mig massor men nu är mina resurser helt tömda.
  Jag vet inte om det är helt omöjlig att träffa en genuint äkta man som vill vara med bara mig. Känns som att det är så mycket annat som lockar för dem flesta.. Det är så mycket lättare att tro att gräset är grönare på andra sidan än att ge ett förhållande (med mig) en riktigt chans.
  Nu behöver jag vara ensam och ladda min energi.
  Kanske jag möter kärleken kanske inte men det börjar kännas helt ok att vara ensam. // Madeleine

Leave A Comment

X