Människorna som dog igår drömde och hade planer inför kvällen

//Människorna som dog igår drömde och hade planer inför kvällen

Människorna som dog igår drömde och hade planer inför kvällen

En kvinna tar på sig sin vackra klänning och fixar håret. Hon är exalterad inför kvällens fest. En man sitter på huk och knyter sina välputsade skor. Ett par som har varit tillsammans i över femtio år kramar varandra och pussas som så många gånger förut. En man njuter av den tidiga löprundan vid havet och känner den varma sanden under fötterna – ”livet är fantastiskt”, tänker han.

Människor som du och jag! Kvinnor och män med längtan, drömmar, planer, irritation, frågor…som skrattade och älskade. Men de får inte uppleva den här dagen som nu är på väg att ta form. Av olika anledningar tog deras andetag slut.

Du och jag har denna dagen och med stor sannolikhet många dagar till. Men garantierna finns inte! Så hur ska vi föra oss fram genom livet?

Jag tar ingenting för givet! Har bestämt mig för att 2019 ska vara närvarons och tacksamhetens år. Kommer att se skönheten i de ”små” sakerna och upplevelserna. Inget uppskjutande av det som är viktigt på riktigt. Ro i hamn det som är av betydelse, även när motstånd och utmaningar korsar (kommer bara att motivera mig ytterligare).

Njut av teet, kaffet, ditt barns entusiasm och leende, skönheten i ett konstverk, en lunch, vilan efter ett träningspass, partnerns närvaro, den självvalda ensamheten, tystnaden under en stjärnklar himmel, endorfinerna som slår på när du känner att du gör det du är ämnad att göra…

Lägg inte energi på personerna som inte respekterar dig. Lämna förhållandet som ger dig mörka ringar under ögonen och som stjäl din självrespekt, även om det känns skrämmande. Gör upp med gamla trauman så att du inte skadar andra. För inte vidare det som inte är hälsosamt för din dotter eller son. Gör livet lite eller mycket bättre för människorna som är i din närhet. Var vännen till din egen person som du kan räkna med.

Om du känner för det: klä dig i det vackrast du har och bry dig inte om andras åsikter (så länge som du är vänlig och rättvis). Var inte självutplånande i dina åsikter av rädsla för att inte passa in i de sociala mallarna, utan hitta din röst så att du kan leva autentiskt. Njut, njut, njut…av dagarna som du givits! Gör varje ögonblick till ditt och behandla alla med värdighet!

Allt det bästa till dig en dag som denna min bloggvän!

Behöver du/ni någon att prata med? Kontakta mig på 0761 81 48 88 eller maila michael@separation.se så har du/ni en tid inom 24 timmar.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-01-06T07:26:09+01:00januari 6, 2019|Blogg|5 Comments

5 Comments

 1. G 6 januari, 2019 at 08:47 - Reply

  Tänker på Lalehs låt ”Live tomorrow” när jag läser texten.

 2. Marianne 6 januari, 2019 at 09:49 - Reply

  Dom raderna tar jag med mig, nu när mitt liv ändrats, och jag lever just i självvald ensamhet. Jag har skurit bort mycket i mitt liv, för att, så småningom ha ork och möjlighet att föra in nytt… Det finns så mycket spännande och närande jag vill göra! Jag tänker ha tålamod och MOD, till det nya. Först vila och att skaffa utrymme till kloka närande tankar.
  Tack, och allt gott, till oss alla.
  /Marianne

 3. Maria 6 januari, 2019 at 11:34 - Reply

  Vacker text, Tack!
  Vackert, i kärlek, i sanning och livfullt, så ska vi leva dom dagar vi har, vi vet aldrig när dom tar slut. Det är bara ett andetag bort…

 4. Åsa 6 januari, 2019 at 15:31 - Reply

  Har oxå bestämt mig, 2019 ska blimitt år då jag ska leva på ”riktigt”. Inte massa grubblandet, eller om , och, o men.

 5. Ann 7 januari, 2019 at 20:14 - Reply

  Jag vill gärna tro att jag ska klara av att förändra min livssituation det här året.
  Förlorade min far efter en lång svår kamp i cancer. Det fick mig att vakna upp och inse hur kort tid man har här. Jag tog mig ifrån sambon och försökte börja om. Men han ville inte släppa mig och efter ett halvår som ”fri” sitter jag åter här och känner mig fångad av mörker. Känner sådan enorm hopplöshet. Vill stå upp för mig själv, men kraften är borta. Försöker få små glimtar av livet för att kunna försöka igen.

Leave A Comment

X