När attraktionen gör oss blinda

//När attraktionen gör oss blinda

När attraktionen gör oss blinda

Varningsblinkers och röda flaggor som säger ”badförbud”! Men känslor som vill på upptäcktsresa och uppleva äventyr. Kvinnan berättar: ”samma beteende igen! Samma sorts man! Lite mystiska och svåråtkomliga. Men efter ett tag är äventyret lika med kaos, ensamhet och självanklagelser. Hemligheter överallt!”

Dessa signalsubstanser i våra hjärnor! Långt ifrån alltid på vår sida! Så lätt att ryckas med utav dem och ignorera förnuftet som läser skylten ”varning för hajar”!

Det sköna ruset i kombination med en uppväxthistoria utan riktiga relationsförebilder, havererade förhållanden och en självbild som sargats på vägen. Och den romantiska idén om att ”kärleken övervinner allt”. Den kan övervinna mycket men inte människor som inte ser sig själva i spegeln.

Du kan föreslå henne eller honom terapi. Du kan uttrycka dina önskemål, emotionella behov och besvikelser, men personen som saknar intresse för självrannsakan kommer inte att förändras. Om inte livet drabbar dem hårt! Smärta kan var oerhört motiverande.

Bygg inte din framtid och ditt liv på hoppet om uppvaknande hos den som inte ser hur de egna handlingarna påverkar andra. Människor som inte vill eller kan förstå att vi alla är en del av en annans upplevelse, är ingen som du bör lägga mer energi på. Det kommer inte att bli bättre! Du behöver göra det som stärker dig på sikt.

Vad är några dagars eller veckors abstinensångest (det som du känner när du bryter kontakten) i jämförelse med ett liv som en grå skugga av den du egentligen skulle kunna vara?

Hitta en färdkamrat (en klok familjemedlem, vän, terapeut, coach…) som hjälper dig att stå ut med känslorna som du känner under den emotionella avgiftningsfasen.

Vi kan behöva göra tvärtom mot vad vi länge tränats i – en medberoende och ”rädslamuskel” som legat hårdträning, behöver tid för att vänja sig vid ett annat sätt att förhålla sig. Självförtroendet kommer till dig när du bryter destruktiva mönster. Vänta inte på att den ”rätta känslan” en dag ska infinna sig. Agera och så småningom kommer det andra längs med vägen.

Din dyrbara tid går inte i repris!

Låt oss prata rädslor & ångest – webinar söndagen den 9/6 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-06-07T07:00:52+02:00juni 7, 2019|Blogg|1 Comment

One Comment

  1. Ella 10 juni, 2019 at 08:39 - Reply

    Allt låter så lätt när man läser men hur kommer man till det läget att man kan lämna. Några dagars ångest vad är det, flera månader eller år ? Jag utsätts för det alla helger och röda dagar ändå blir det inte bättre och inte lättare. När måndag kommer skriker kroppen efter det så välkända samtalet och jag kan inte andas innan det är avklarat. Önskar så att det handlade om några dagar hit och dit.

Leave A Comment

X