När den högkänsliga personen hittar sin tydliga stämma

//När den högkänsliga personen hittar sin tydliga stämma

När den högkänsliga personen hittar sin tydliga stämma

Ett papper med noter som kommer att påverka människor i hundratals, kanske tusentals år. Ett barn som tidigt delade med sig av sin exceptionella naturbegåvning. En ung kvinna som drömmer om att utplåna sjukdomar, och sedan förverkligar sina inre syner i ett laboratorium. Miljontals liv räddas!

En lärare på en skola som ser och bekräftar barnen som inte ”passar in” i de vanliga klassrummen, och ger dem kognitiva verktyg och hopp om att kunna skapa sig en framtid.

En undersköterska ger lugn och ro till de äldre genom sitt lyhörda sätt. En tioåring uppmuntrar sin klasskamrat under ett idrottspass.

Kompositören hör och ser noterna i sitt huvud. Det är hans fristad.

Hennes känslighet gör att hon kan fånga upp de symboliska formlerna under nattsömnen och sedan använda dem till att ta fram en medicin.

Läraren har den enastående förmågan att känna av barnens och ungdomarnas behov, eftersom hennes känselspröt är ytterst vakna.

När den högkänsliga personen hittar sin uttrycksform frigörs stora psykologiska naturresurser. Känslorna hittar sina kanalsystem och svämmar inte över och tröttar ut. När tydliga stämman inombords används växer självkänslan/självförtroendet och ”smittar” livet i sin helhet.  

För den högkänsliga personen handlar det om att till stor del kunna filtrera: ”vad är mina känslor och vad är andras?” Du har extremt lätt för att fånga upp det subtila; sådant som andra inte lägger märke till, då din radar är oändligt mycket mer sofistikerad än genomsnittets. Det tröttar ut!

Minimera vistelserna i de ytliga och bullriga miljöerna. Umgås så mycket det bara går med människor som har fattat! Som ger energi! Som du kan kommunicera fritt med.

Men utmana även dig själv, så att du inte blir den överbeskyddande föräldern åt din egen person. Föräldern som till varje pris vill undvika att barnet trillar eftersom hon/han inte står ut med känslor av sårbarhet. Vi behöver ta risker som ger oss möjlighet till att växa. Exponera dig för det som kan kännas skrämmande men samtidigt är hanterbart

Högkänsliga personer gör outplånliga intryck på mänskligheten genom sina konstverk, uppfinningar och medmänsklighet.

Vi behöver hitta den vindskyddade hamnen under stormen. Vår egen trädgård som vi rår om. Den djupa övertygelsen om att ”detta är min väg! Jag har lärt känna min gåva och så här använder jag den. Oavsett andras tyckande!”

Du är inte ensam!

Högkänslig utan att förlora sig själv i känslorna – webinar onsdagen den 5/8 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach

By |2020-08-04T07:41:30+02:00augusti 4, 2020|Blogg|3 Comments

3 Comments

 1. Mette 4 augusti, 2020 at 13:43 - Reply

  Jag är HSP, eller empat som de flesta av oss väljer att kalla oss, och jag känner igen mig i det du skriver. Jag brukar säga att en bra dag är det en superkraft, men en sämre dag är det fruktansvärt jobbigt. Min radar är ständigt på en öppen frekvens, jag tar in andra människors känslolägen på mindre än en sekund.
  Det gäller att lära sig hantera denna förmåga, så att den kan vara till nytta istället för att bli en förbannelse. Inte lätt alla gånger!
  Jag omger mig med en liten krets nära vänner, undviker stökiga miljöer och stora folksamlingar. För att kunna må så bra som möjligt mediterar och yogar jag varje dag.
  Däremot vet jag inte om jag gjort de där djupa intrycken du nämner, och kanske inte de stora miraklerna heller….För min del handlar det mer om att få människor i min närhet att må bra, och att kunna ge och få energi. Det stora ryms i det lilla. Jag tror mycket på att vi alla kan och förmår åstadkomma små mirakler varje dag, i vår vardag.

 2. Anneli 7 augusti, 2020 at 10:07 - Reply

  Tack för att du delar med dig av din gåva.
  Det har skänkt mig både tröst och förståelse, insikter och en medvetenhet som gjort mig till en människa mer sann mot mig själv och min natur.
  Förstår att du säkert ifrågasätts och får andra sorters kommentarer men glad att du orkar att fortsätta. Du är viktig. Dina texter spelar roll.
  Vet att du vet det och inte behöver min bekräftelse men ville bara säga att du gör något bra. För att jag tycker det.
  Tack

 3. Marianne 8 augusti, 2020 at 06:43 - Reply

  Tack för att du sätter ord på detta! Jag har kommit dit – funnit min tydliga väg. Jag vandrar den inte utan tvivel, men hela tiden med en stark övertygelse om att det är just min väg.

  Som jag ser det är min högkänslighet en superkraft – när jag kan använda den på rätt sätt. När jag hittar balansen mellan att utmana mig och att ta hand om mig – då får högkänsligheten mig att förändra världen.

  Jag tänker att mitt föräldraskap verkligen är mitt sätt att förändra världen. För ju mer jag kan bidra till att mitt barn växer upp till en trygg människa med god självkänsla, ju mer förändrar jag. För tänk när mitt barn får barn, och med mitt trygghetsskapande i hen kan ge sina barn samma trygghet. Och så får de barn, som blir trygga, och så får de barn osv.

  Självklart inser jag att jag långt ifrån är ensam om att påverka mitt barn, mina barnbarn, barnbarnsbarn osv. Men jag är övertygad om att det jag gör spelar roll. Och att det jag gör idag har möjlighet att påverka hundratals människor över generationer.

  Jag förändrar världen ett litet steg i taget.

Leave A Comment

X