När gränser överskrids och emotionella övergrepp

//När gränser överskrids och emotionella övergrepp

När gränser överskrids och emotionella övergrepp

Vad i människors hjärnor är det som gör en koppling mellan kroppens lustcentra och det som är ett liv, krypandes runt i spillrorna av ett raserat självvärde?

Var går gränserna för hur många fler tårar som ska få falla nedför våra kinder?

Varför tillåter mannen kvinnans övertramp; det som rycker loss lagar på lager av jagrespekt? Hur kommer det sig att han en gång var tredje månad hittar henne på dejtingsidor, men ändå tar tillbaka henne?

Vi människor drivs av hopp. Liksom skulden av att det: ”kanske är hos mig felet ligger?”

Vi längtar i våra innersta kärnor efter att få vara en del i det sköna emotionella kretsloppet tillsammans med en annan person. Vi vill så gärna att den som känner oss väl (i alla fall tror vi att det är så), i hjärtat ska vara omtänksamma, lojala, attraherade och positivt förutsägbara tillsammans med oss.

En halv människa kan inte göra dig hel. En härskande personlighet kommer aldrig att ge dig lycka och frihet. En narcissist kommer aldrig att göra så att du kan sova gott om natten. Ännu mindre att få dig att känna dig vacker och attraktiv. Den spretande och desperata bekräftelsesökaren kommer aldrig att kunna skänka dig trygghet.

Hur kan du tro att den känslomässiga analfabeten och diktatorn vet hur man i handling visar vad kärlek är för något? Ska den blinde få leda dig på den smala vägen över stupet?

Kommer härskaren en dag att förändras till en enastående partner? Är han eller hon öppen för att jobba med sig själv? Ser och erkänner personen sitt manipulativa beteende? Har du tid och energi att vänta på något som kanske aldrig kommer att inträffa?

Att förändra sina mönster tar tid (och det gäller den som ser det destruktiva i sig själv). Då kan du bara föreställa dig resan som förnekaren har framför sig. Hur många fysiska och/eller emotionella örfilar till är du beredd vara mottagare utav?

Medberoende i känslor och förhoppningen om att vi ska kunna rädda den som trycker ned oss, är enormt potent i sin styrka. Men det går att bryta sig loss, och låta vindar av självrespekt svepa in och läka våra sinnen och kroppar.

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar söndagen den 20/9 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach

By |2020-09-16T18:00:36+02:00september 16, 2020|Blogg|3 Comments

3 Comments

 1. Anna 18 september, 2020 at 18:42 - Reply

  🙂

 2. Stina 18 september, 2020 at 22:07 - Reply

  Mitt i prick för vad jag upplevt. Tack för att du sätter orden på det!

 3. Anna 21 september, 2020 at 07:46 - Reply

  Hej, är ny lyssnare och läsare, superbra som du skriver ur alla dessa svåra perspektiv. Mycket igenkänning för mig. En fråga: finns det möjlighet att lyssna på dina webinar i efterhand, självklart betalande? Just söndagkvällar funkar tyvärr inte för mig. Det vore toppen!

  Jag undrar också om du har behandlat de svårigheter som kan uppstå när man är den som har lämnat? Skuldkänslor, ånger(??), att göra någon man levt ihop med illa, hur kommer man vidare när den tidigare partnern inte förmår resa sig? För min del har jag med stort stöd från mina vänner och familj lyckats bryta mig ur ett 12-årigt destruktivt äktenskap, men där mannen inte alls förstår och inte vill, trots påskriven skilsmässa. Så jag är angelägen om att dela och lyssna på andras erfarenheter!

Leave A Comment

X