När känner du dig betydelsefull?

//När känner du dig betydelsefull?

När känner du dig betydelsefull?

vännskap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag njuter av ledighet och tar dagarna som de presenterar sig. Idag blir det konstrunda tillsammans med mina föräldrar på Österlen. Är verkligen ingen konstkännare, men vet i alla fall vad som tilltalar mig. Det är sällskapet, maten och fikastunderna som ligger högt på önskelistan – liksom att besöka Andreas (min systers sambo) fantastiska fotokonst utställning. Tänk så många kreativa själar det finns inom familjen! Om du har vägarna förbi kan jag varmt rekommendera dig utställningen som just nu pågår i metropolen – Smedstorp.

En fråga till dig: när känner du dig betydelsefull och vad väcker den känslan inombords? Hur gör din partner eller vänner/familj för att du skall känna dig unik och speciell?

Med tiden har jag blivit allt bättre på att skapa förutsättningar för mig själv, så att jag skall känna mig betydelsefull inför den jag är. Det gäller att kunna ge den egna personen näring genom de dagliga vanorna. Ta sig själv på allvar utan att bli tråkigt osunt självseriös.

Det må vara själviskt, men att få andra känna sig betydelsefulla och sedda ger mig en skön känsla av att vara just – betydelsefull.

Hur ser din utsikt ut en dag som idag?

P.S. Tack för att ni finns kära bloggvänner. Utan er hade det inte blivit något skrivande. Ni uppmuntrar och inspirerar.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare

By |2016-12-12T15:13:48+01:00april 19, 2014|Blogg|6 Comments

6 Comments

 1. Karin 19 april, 2014 at 14:41 - Reply

  Jag har en funderande tanke bara. Det finns vissa människor som utger sig för att vara något de inte är. De skriver om exempelvis andlighet, att vara snälla och ge till sin omgivning när de i själva verket betett sig väldigt elakt. Och ändå så skriver de om sådana här saker när de behandlar andra illa. Hur ska man förhålla sig till det? Till falska människor? Som behandlar andra människor på ett ovärdigt sätt men som propagerar och vill tjäna pengar på andra människors vilja att bli hela? Det är ju som om jag skulle säga att jag är Jesus och sedan ställer mig på gatan och skjuter på alla människor. Usch. Skenhelighet är det värsta jag vet.

  • Michael Larsen 19 april, 2014 at 20:45 - Reply

   Hur vill du förhålla dig till det du beskriver Karin? Vad är andlighet för dig? Det är en konst för oss alla att inte värdera och döma. Det låter som att du har tråkiga erfarenheter.

   • Karin 19 april, 2014 at 21:25 - Reply

    Hm andlighet för mig är väl i grund och botten att måna om andra. Andlighet innebär ju någonting gott och något som ska ge oss något utöver det vanliga. Vad det innebär kan vara väldigt olika beroende på vem du frågar.

    Hur ska man förhålla sig till människor som är skenheliga? Har du själv stött på sådana personer?

    • Michael Larsen 20 april, 2014 at 04:43 - Reply

     Mitt mål som person (även om jag är långt ifrån det) är att inte döma någon. Om jag stött på skenheliga personer? Ja, självklart men framförallt vill jag upptäcka om de delarna finns inom inom mig själv så att jag i så fall kan förändras.
     Vi kan inte ändra på andra – endast oss själva. Värme till dig.

 2. Lin 19 april, 2014 at 16:45 - Reply

  När kollegor, familj och vänner behöver min hjälp, och uppskattar det jag gör för dem – då känner jag mig betydelsefull och behövd. Eller om jag bara kan finnas där och lyssna när det behövs, utan att kanske ha en färdig lösning.
  När jag ser hur jag i mitt arbete gör mina elever glada och inspirerade, så att de får lust att lära , och blir stärkta och rustade för att gå ut i världen med tro på att det mesta är möjlig t- det gör mig glad. ..Eller om jag i vardagen kan ge en annan människa ett leende, en öppen dörr, en hjälpande hand…..osv.
  Små saker kan betyda mycket för någon annan, eller hur ? ( I know…;)

  • Michael Larsen 19 april, 2014 at 20:39 - Reply

   Fin beskrivning Lin kring det här med att ge till andra. Människomöten som kan vara livsavgörande för den andra personen.

Leave A Comment

X