Om du vill att hon eller han ska vara en del av ditt liv

//Om du vill att hon eller han ska vara en del av ditt liv

Om du vill att hon eller han ska vara en del av ditt liv

Förbiseende av detaljer har slagit ut rymdfarkoster, bilar, startat krig, vält företag och förångat drömmar. Lösa millimeterskruvar har släckt människoliv.

En slapp inställning när det gäller att se de ”små” sakerna sänker även parrelationer. I massor!

Jag menar inte att vi skall vara neurotiskt kontrollerande och på helspänn i våra parrelationer av rädsla för att göra misstag. Men vi behöver bli bättre på att stanna upp och se oss själva och våra relationer utifrån. Hemmablindhet är en förhållandekross.

Känner hon/han sig sedd och bekräftad av dig (ja, vi män behöver det med)?

När vi rusar in i försvar, intellektualiserande och skarpa kommentarer gällande det som jag och andra skriver i ämnet, har vi redan från början skjutit oss själva i foten.

Kvinnan/mannen vid din sida vill ha din närvaro och självreflektion. Självkännedom skänker trygghet. Du är ditt eget livsinstrument – hur kan vi navigera rätt om vi inte känner den egna personen?

Närvaro betyder att lyssna utan att vilja leverera smarta lösningar. Att lägga irritation och frustration åt sidan, bara för att vi inte omedelbart förstår. Minnas det som är av verklig betydelse i hennes/hans värld.

Vi kan rycka på axlarna åt alla hennes/hans funderingar, försök att bli förstådd, frågor, testande….

Om jag skulle ge ett enda råd: få aldrig henne/honom att känna sig ensam med dig i sitt sällskap. Aldrig någonsin! Du förhindrar det bl.a. genom att vara avslappnat uppmärksam på detaljerna: minns du vad som berörde henne/honom i förra veckan? Vilka minnen ligger närmast hennes/hans hjärta? Vilka romantiska hintar har du fått? Vad förskönar världen hon/han lever i? Vad lindrar stress och skänker lugn?

Att välja en partner som är bra för dig – webinar torsdagen den 14/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-11-12T07:18:24+01:00november 12, 2019|Blogg|2 Comments

2 Comments

  1. Linda 14 november, 2019 at 13:02 - Reply

    Så sant. Blev bortvald av en man och kämpade med allt för att han skulle vilja ha mig och älska mig. Att han skulle ta på mig, blev som en klängranka. Han svarade knappt på sms. Men när han skickade så förväntades det svar direkt. Tappade min självrespekt genom att trippa inför hans liv. Fick nog tillslut. Träffade en ny och vilken enorm skillnad. En man som ger av sig med kärlek, respekt och omtanke. Som stryker mig på ryggen när han går förbi. Som värdesätter mig och har en sund inställning till relationen en man som jag kan vara lugn med och inför. Inget krångel utan bara massa kärlek. Tack gode gud för att jag öppnade upp ögonen.

    • Maria 17 november, 2019 at 08:40 - Reply

      Så klokt och klarsynt skrivet Linda. Befann mig alldeles nyss exakt där du var!

Leave A Comment

X