Rätt partner saknar bortförklaringar

//Rätt partner saknar bortförklaringar

Rätt partner saknar bortförklaringar

Jag har gjort misstagen! Och lärt mig från dem.

”Snälla! Vi kan väl försöka? Vi har för mycket att förlora!”

Tänker när jag skriver dessa rader: ”utsatte jag mig verkligen för allt detta? Vart tog omtanken om mig själv vägen? Var fanns gränserna för vad jag gick med på?

Grusade drömmar, paniken i bröstkorgen då vi konfronteras med en krass verklighet, någon vi älskar och som inte vill vara tillsammans med oss längre. Ensamhet!

Om den inte ges frivilligt. Om den inte kommer naturligt. Om du måste be och övertala. Om du manipulerar, tigger och krälar efter den. Om du ständigt måste övertyga, förklara, kämpar med att försöka göra henne eller honom mer kommunikativ och kärleksfull; slå in på en annan väg, hur ont det än gör.

Res dig upp, torka av tårarna och lämna den som inte älskar dig. Din sårbarhet är till för någon annan!

Den som är genuint intresserad av dig hör av sig. Hon eller han vill träffa dig och saknar bortförklaringar.

När du ständigt undrar, analyserar, försöker förstå, vänder ut och in på dig själv, pratar med familj och vänner; är det inte rätt person för dig.

Om din partner ständigt sitter framför skärmen medans du springer runt och plockar. Om hon eller han inte lyssnar, inte anstränger sig för er, alltid sätter barnen i första rummet och dig på stand by, inte bryr sig om att se och ge dig komplimanger, skjuter det som är viktigt för dig på framtiden, inte avsätter tid för er etc. Lämna!

Jag har själv varit där och sett många av mina klienter sitta fast i limbo. Hoppet om att det en dag ska lossna. Att det ska bli ni på riktigt! Och medans du hoppas betalar du med den dyrbaraste av valutor, och till en skoningslös ränta: din tid! Dina timmar, dagar, veckor, månader och år!

Det som inte ges naturligt och är inget för dig att be om. Du vill inte vara någons alternativ i väntan på någonting bättre. Du vill inte vara den emotionella krockkudden för den som försöker komma över ett ex.

Du är inte en person att tas för givet!

Välj en partner, inte ett renoveringsprojekt.

Hur länge till ska du behöva vänta på att hon/han ska bli redo? Få tid för dig? Förändras? Tigg aldrig kärlek även om dina impulser försöker tvinga dig. Vad är det bästa som du kan göra för dig själv?

Självrespekt föds genom sättet på vilket du behandlar dig själv. 

När kärleken gör dig självutplånande – så förändrar du negativa relationsbeteenden – webinar tisdagen den 15/9 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ en här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach

By |2020-09-12T08:43:34+02:00september 12, 2020|Blogg|3 Comments

3 Comments

 1. Cathrine 12 september, 2020 at 16:45 - Reply

  Grymt bra skrivit! Den hamnar på sparalistan!

 2. Carina Åberg 13 september, 2020 at 11:16 - Reply

  Hejhopp!

  Vilken text den stämmer på många olika förhållande som vi kan hamna i.

  Den kommer jag att läsa och begrunda många ggr.

  //Carina

 3. Sofia 16 september, 2020 at 20:03 - Reply

  Jag håller inte med! Du pratar ibland om en gråskala – men det här ämnet är svart eller vitt i det du beskrivit. Det att en person alltid hör av sig om han är genuint intresserad. Well – jag har lyssnat på det rådet och tänkt – nej jag tänker inte kräla eller höra av mig. Men till slut gjorde jag det ändå. Och det visade sig att han mår jättedåligt i ångest (stress). Efter att jag hörde av mig vågade han öppna upp sig och prata om det och nu är allt bättre. Ibland kan man behöva sträcka ut en hand också – gäller att känna av läget. Älskar din blogg (och din bok!!!) lyssnat på den två gånger faktiskt. Kram!

Leave A Comment

X