Till dig som känner att självförtroendet är på minus

//Till dig som känner att självförtroendet är på minus

Till dig som känner att självförtroendet är på minus

Till alla er som tappat tilliten och hoppet, som gång på gång mött svek, otrohet, manipulation, psykiska och fysiska övergrepp:

Jag vet hur det känns att förlora hoppet. Minns tillbaka när jag för några år sedan satt på ett kafé och i tankarna kände:

”Alla dessa lyckliga par. Hela familjer som ska ha fredagsmys. Kärlek är bara ett hopkok av en massa romantiska och naiva noveller. Vi bedrar oss själva med att lyckan och hemmakänslan en dag väntar där runt hörnet. Kvinnor går faktiskt inte att lita på! Människor är i grunden etthundra procentigt egoistiska.”

Cynism och generaliseringar hade kopplat grepp om mig. Tills jag en dag började respektera mina vanor!

Det finns varma, omtänksamma, tillitsfulla, attraktiva, mogna, kärleksfulla, inkännande och lyhörda, emotionellt intelligenta…män och kvinnor. Du tänker kanske:

”Och hur träffar jag honom eller henne?”

Jag vet inte var och när, bara att det finns väldigt, väldigt många människor som längtar efter det som du längtar efter. Som faktiskt jobbar med och tar ansvar för sina emotionella sår, och är att räkna med som partner. Personer som både kan ge och ta emot, som inte är ute efter att pressa fram förändringar inom dig bara för att du skall passa in i deras snäva mall. Utan som i stället ”bara” finns där och vill dela timmar och dagar i ditt sällskap.

Med det sagt: tvåsamhet är inte nödvändigtvis manualen för din lycka, utan tryggheten i det egna sällskapet, barnen, familj och vänner. Singellivet kan ge oerhört många horisonter och insikter som framtiden en dag kommer att tacka dig för.

Så skapar du ett välförankrat självförtroende – webinar ikväll söndag 11/3 klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-03-11T08:32:14+00:00mars 11, 2018|Blogg|18 Comments

18 Comments

 1. Annika 11 mars, 2018 at 09:11 - Reply

  Tack Michael för dessa ord som inger att någongång finns där kanske någon för mig med.

 2. Petra35 11 mars, 2018 at 09:22 - Reply

  TACK ❤️ Jag började nästan gråta. Så jädra fint skrivet M.

 3. Anna Lena 11 mars, 2018 at 09:56 - Reply

  Tack!❤

 4. Sofia 11 mars, 2018 at 10:21 - Reply

  Så klockrent och fint skrivet! Du inger hopp om att det fina och äkta finns där ute! ❤

 5. Anna 11 mars, 2018 at 11:05 - Reply

  Har funderat på varför det kan vara så tungt att vara singel…förutom saknaden av en kärleksrelation
  Du ska fixa allt själv – mycket blir dubbelt så dyrt- du har inte samma status som singel – parmiddagar är du sällan medbjuden på ..

  • skogsblomman 11 mars, 2018 at 12:15 - Reply

   Vill man göra något enkelt såsom att gå på bio eller äta ute, ta en fika på stan eller bara helt plötsligt känner för att ta ett glas vin och tiita människor men vill dela stunden med en annan människa blir helt plötslit ett helt företag eftersom du då ska kontakta och övertala en vän att hänga på vilket kräver flera dagars planering – slutar med att du antingen avstår eller gör det men utan sällskap.. likaså att göra något som kräver att man är fler än en antingen att det är tungt eller att man behöver fyra händer det somlöser sig naturligt kräver planering och återplanering vilket är så tröttande. Det finns en anledning till att det naturliga är att vara två. Det finns väldigt få positiva saker med att leva som singel det mesta är negativt.

   • Anna 11 mars, 2018 at 19:31 - Reply

    Precis …

    • Petra35 12 mars, 2018 at 07:11 - Reply

     Håller med er tjejer…samtidigt tror jag att singellivet är enkelt på många vis. Man har ingen att städa efter, vara oense med, anpassa sig efter. (Om man inte har barn vill säga). Man har alla möjligheter att spara pengar som man sen kan satsa på sig själv. Så det har nog både sina för- och nackdelar. Men det är ju lätt att bara se det som är tungt och jobbigt. Och tänka att allt är bättre i en relation. Men jag har börjat förstå att så inte är fallet, det finns många relationer som tar mer energi än de ger. Så jag har börjat tänka lite så att jag är glad över att jag får öva på att bli stark i min ensamhet först. Att inte tycka så synd om mig själv. För tänk om jag egentligen blir en slipad diamant efter vägen. Utan att jag fattar det själv.

     • Skogsblomman 16 mars, 2018 at 08:10

      Petra ekonomiskt är singellivet en riktig rysare allt kostar precis samma som när man är sambo men då delar man ju alla fasta kostnader på två, vill jag resa som singel och inte får med mig en kompis ja då blir det oxå dyrare. Slipad diamant javisst men är inte meningen att någon ska se hur man glänser ?

 6. Lena lo 11 mars, 2018 at 16:25 - Reply

  Så kloka och hoppfulla ord.Jobbar på med mig själv och hoppas på att en dag möta den där kloka ,stabila och genomarbetade människan. Hoppas på att kunna vara med på detta webinar en annan gång. Ikväll kommer mina efterlängtade fina flickor hem till mig!Så fokus på dem ikväll

 7. Vilsen 12 mars, 2018 at 08:53 - Reply

  Eftersom jag var väldigt anpassningsbar i min långa relation, så anpassningsbar så jag förlorade mig själv. Vi hade en underbart jämställd relation. Fick fyra underbara ungar ihop. Men att tappa min egen person gjorde till slut att jag tappade allt. Vi gick skilda vägar och är idag väldigt goda vänner och har en fantastisk relation med våra barn. Ett tag efter skilsmässan träffade jag en ny partner. Jag föll pladask! Men åter igen anpassade jag mig. Men denna gang blev det mer destruktivt… Jag höll på att förlora bade mig själv och alla nära och kära. Han var en fantastisk man, passionen var oslagbar. Men han ville bara ha mig…inte allt annat omkring mig som mina barn, familj med mera. Så jag måste saga, att nu är jag single. Har varit det over ett år. Och jag har äntligen börjat landa i mig själv och jag njuter av varje sekund. Jag har inte något som helst behov av att träffa någon eller ha någon vid min sida. Jag tycker det är så underbart att styra min tid helt själv. Jag är inte ensam. Har mina barn, min familj, mina vänner och har på vägen fått manga nya vänner. För mig är singlelivet underbart.

  • Skogsblomman 16 mars, 2018 at 08:32 - Reply

   Alltså träffar man någon som har barn så ingår barnen definitivt i relationen så är det bara och accepteras inte det ja då borde man välja att umgås med någon annan.

 8. Emma 12 mars, 2018 at 08:54 - Reply

  Jag dejtade en man i ca 6 månader. Helt plötsligt så avslutade han det hela. Två veckor efter det så har han gått in i ett förhållande.
  Min första reaktion var att slå ner på mig själv. Varför öppnade jag upp mig för honom, varför litade jag på det han sa, jag borde ha insett att han inte menade det han sa osv.
  Jag vet innerst inne att det var inte mitt fel. Han agerade inte i linje med det han sa, vilket jag insett nu efteråt men för mig är det så lätt att slå ner på mig själv. Jag gjorde det jag kunde men man måste vara två som vill samma sak.
  Sakta men säkert hade min längtan efter kärlek blivit större än rädslan att bli sårad men nu är jag åter mer rädd.
  Självklart snurrar tankarna ”hur ska jag våga öppna upp och lita på någon igen”.

 9. Brunkulla 13 mars, 2018 at 22:42 - Reply

  Till slut hände det….som jag ältat, pratat med mig själv, terapeuter, vänner. Till och med döttrarna uppmanade mig att skiljas. Nu är jag på väg, bostaden såld, köpt nytt eget boende. Ser så fram mot mitt nya fria liv som jag får styra som jag vill. ”Now you can create the life you want to live” sa min kloke amerikanske vän. Just så. Och tack Michael, för stöttande samtal, dina kloka ord IRL, och i bloggen. Nej, måste inte in i tvåsamhet för att var lycklig, men dina ord om att det kan finna någon som vill dela timmar och dagar känns ändå fina att tänka på. Himlen runt hörnet kanske en dag! Nu har jag väckt pelargonerna till liv som ska få blomma på min nya balkong. Våren kommer!

 10. Brunkulla 13 mars, 2018 at 22:46 - Reply

  Till slut hände det….som jag ältat, pratat med mig själv, terapeuter, vänner. Till och med döttrarna uppmanade mig att skiljas. Nu är jag på väg, bostaden såld, köpt nytt eget boende. Ser så fram mot mitt nya fria liv som jag får styra som jag vill. ”Now you can create the life you want to live” sa min kloke amerikanske vän. Just så. Och tack Michael, för stöttande samtal, dina kloka ord IRL, och i bloggen. Nej, måste inte in i tvåsamhet för att var lycklig, men dina ord om att det kan finnas någon som vill dela timmar och dagar känns ändå fina att tänka på. Himlen runt hörnet kanske en dag! Nu har jag väckt pelargonerna till liv som ska få blomma på min nya balkong. Våren kommer!

  • Petra35 15 mars, 2018 at 10:42 - Reply

   Starkt! Lycka till med allt det nya som kommer att börja blomma i ditt liv ❤️

 11. Eva 14 mars, 2018 at 12:15 - Reply

  Suck tror du på det själv !!!! Bedragen ef 25 år med en som e 25 år yngre än han hon 29 han 53..

  Sitter här o undrar va fn gör man nu ,,,alla saker kvar huset kvar minnen skit liv

 12. Greta 22 mars, 2018 at 15:39 - Reply

  Mitt liv känns helt utan mening. Mannen jag levt med i 8 år vill inte ha barn. Där står jag och får lämna min kärlek… snart 34 år och helt förkrossad. Hur ska jag någonsin kunna träffa ngn, kunna lita på ngn och få barn med ngn innan jag är för gammal ? Hjälp mig att återfå livsgnistan

Leave A Comment

X