Till dig som mår dåligt

//Till dig som mår dåligt

Till dig som mår dåligt

Ännu en soluppgång bland miljarder andra. Visst borde vi förundras över perspektivet? Miljarder! Och visst finns det sådant att känna sig tacksam över: som t.ex. regndropparna som vattnade det brunbrända gräset igår kväll. Eller att det finns vänner som vi kan ta en fika med, en frisk kropp, barn, föräldrar, sommar… Listan kan göras lång! Men…

Vad gör vi om det inte går att ta in och absorbera allt det där vackra? Om vi ser, doftar och lyssnar, men det enda som tar över och blockerar intrycken är klumpen i halsen. Eller ”likgiltigheten” som fungerar som ett ytterst potent bedövningsmedel.

Vad gör vi med tröttheten och kampen för att försöka ta oss uppåt?

Det jag önskar är att du ska få en liten, liten gnista hopp i det hopplösa.

Det syns inte alltid utåt (många säger: ”jag såg ingenting!”) Det stämmer! Ofta går det inte att avläsa frakturerna i den mänskliga själen. Vi vill inte tappa ansiktet och håller därför skenet uppe.

Jag satt i vårdcentralen i väntan på att få prata med en psykolog, och jag är nästan säker på att ingen såg hur jag mådde på insidan. När min röst började berätta och jag såg hennes (terapeutens) vänliga och berörda blick påbörjades läkningen (vilket jag inte förstod i den stunden). Hon lyssnade inte bara! Hon instämde i hur fruktansvärt smärtsamt och tomt livet kunde kännas. Hon pratade också (vilken en befrielse!) Ett genuint mänskligt möte!

Låt din röst få säga: ”jag mår dåligt! Jag skulle behöva hjälp!”

En enda lyssnande och empatisk person kan vara skillnaden mellan liv och död. Det finns ett liv i detta livet även om vi känner oss döda inombords. Jag var en ”misslyckad – en looser” som inte hade någonting att komma med! Jag såg ingen mening alls! Samtalen blev ovärderliga!

Det finns inga klyschor i världen som kan lyfta oss ur det mörka, men berättaren av din historia (Du) i kombination med en empatisk mottagare kan vara början på din soluppgång.

När vi mår dåligt eller har en närstående som lider av psykisk ohälsa – webinar torsdagen den 14/6 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-06-11T09:14:51+02:00juni 11, 2018|Blogg|10 Comments

10 Comments

 1. Petra35 11 juni, 2018 at 10:00 - Reply

  ❤️ Tack!

 2. Marre 11 juni, 2018 at 11:50 - Reply

  Wow, ord som borrade sig direkt in i själen och fick tårarna att tränga fram

 3. Nellie J. 11 juni, 2018 at 14:46 - Reply

  Tack ❤ Har talat med en kurator vid flera tillfällen. Det känns så bra att någon lyssnar. Det känns skönt att få prata ut och att veta att det man säger inte går vidare till någon annan. Jag får råd som hjälper mig att komma vidare och att se saker på andra sätt. Tack för dina ord, Michael. Du hjälper mycket också. Önskar dig lycka och kärlek.

 4. Essie 11 juni, 2018 at 18:09 - Reply

  Hämtade datorn och tänkte; ”Jag måste kontakta företagshälsan – min kropp ger tecken på att nu är gränsen av inre stress snart totalt överskriden”..
  Gick in på din blogg och … Ja, jag ringer imorgon. Har fantastiska vänner men de har burit mig så mycket – de behöver avlastning och jag kanske mer proffesionell hjälp. Tack Michael för påminnelsen 🙂

 5. Sanna 12 juni, 2018 at 10:16 - Reply

  Du har en förmåga att formulera det jag känner men inte kan sätta ord på själv. Tack Michael.

 6. Eva 26 juni, 2018 at 11:42 - Reply

  Jag undrar fortfarande vad alla som är själva gör som inte vill gå kurser el gå på krogen där alla vänner är par
  som är i 2 samhet.

  Så ensam som jag är nu har jag aldrig varit trots vänner barn o barnbarn mycket ensam tid.

  Går o lever i allt han har alla saker kvar fast i nov 3 år sen han gick ..vi ptarar ej då hans nya inte vill det och de har ingen plats för hans saker ..Vi bor i hyresrätt så han betalar halva hyran står kvar på kontraktet o har mig som ett förråd.Vägrar prata om nåt ..

  Jag bara finns äter sover jobbar och gör saker jag mår bra av,,Men ensam ..Hatar singellivet o gå o pratat med nån funkade ej för mig försökt. VAD GÖR ALLA SINGLAR PÅ HELGERNA ??? Undrar Eva

 7. Eva 4 juli, 2018 at 08:28 - Reply

  Inga svar alls ..upplyftande = N O T !!!!!

 8. Sorgsen 8 juli, 2018 at 08:49 - Reply

  Eva! Jag är också förråd för exets alla grejer, möbler etc. Jag betalar för allt, vill/orkar inte bråka. Har haft en underbar tur och hittat en själsfrände, en särbo med världens vackraste och varmaste hjärta ❤️ Hur jag skulle orkat annars, det vet jag inte. Men, alla exets saker bidrar till en massa oreda i min lägenhet och det ger mig dåligt humör, för att uttrycka det milt. Vad är det med män som inte klarar av att avsluta på ett vuxet vis?! Det låter kanske konstigt men det förpestar min hemmiljö. Stor kram till dig Eva!

 9. Eva 8 juli, 2018 at 21:38 - Reply

  Hej Sorgsen tack för ditt svar då många här inte ens svarar man e så ensam i allt. Jag packar hans saker förvararr dem o letar lägenhet åt han då han inte gör nåt o vi bor i hyres så kan inte göra nåt utan hans samtycke. Han reser utomlands 2-3 gånger om året med nya och svarar inte ens på mailen knappt. Jag har satt en dedline till sommaren 2019 då hinner jag rensa o packa allt själv .Sedan är nybygget klart o då får jag en chans att få ett nytt liv, Men vad göra alla ensammna människor
  ? Jag vet ej alla jag känner är par så jag sitter hemma själv. Nät dejta är inte min grej efter en otrohet .Så hemma o bara finns.

  Kram Eva

  p.s gårdsfest i går alla var nästan bjudna utom jag o några till det känndes men så är det man e som utfryst av många…..

  • Sorgsen 9 juli, 2018 at 17:52 - Reply

   Ja ensamhet kan vara så fruktansvärt nedbrytande! Jag tyckte det var dålig stil att inte bjuda dig! Förstår att du inte är pigg på nätdejting, finns mycket märkliga personer på såna sajter, efter vad väninnor till mig berättat. Jag hade tur som träffade min särbo genom jobbet, annars hade det varit svårt tror jag. Vissa har iofs också haft tur och träffat snälla män på nätet, men det är ju svårt att veta vilka som är trevliga eftersom de flesta visar upp en fin fasad tyvärr. Kram

Leave A Comment

X