Vad har du skjutit upp under alldeles för lång tid?

//Vad har du skjutit upp under alldeles för lång tid?

Vad har du skjutit upp under alldeles för lång tid?

Jag småpratar med mannen på kaféet där jag sitter och skriver. Efter en liten stund kommer det fram att han har både skilt sig, opererats för cancer och mist en nära anhörig på kort tid: ”2017 var ett riktigt skitår! Det är tur att man inte alltid vet vad som väntar en. Samtidigt öppnas ögonen för vad som är verkligt betydelsefullt.”

Det är bl.a. samtal som dessa som får mig att skärpa sinnena och fundera över hur jag använder min tid. Det är flera år sedan som jag lärde mig att inte ta någon eller någonting för givet, men påminnelser av viktiga.

Jag kommer att tänka på mina tvillingdöttrar och hur de som nyfödda låg i mina armar. Nu är de vuxna! Minns hur jag som sextonåring sprang ikapp med pappa på stranden och sedan slängde mig ut idet glittrande havet. Dagar av windsurfing, vågornas smak och ljud. Förstod jag fullt ut hur fantastiskt jag hade det?

Sitter här och gör tacksamhetsuttag för det som har varit med ett inre leende.

Omfamnar du njutningsstunderna?

Jag tror att de flesta av oss behöver bli bättre på att inte skjuta upp saker: ”jag ringer mina föräldrar lite senare i veckan. Under våren vill jag börja träna! I sommar ska jag läsa den där boken. När mitt självförtroende har blivit bättre så ska jag…”

Ser i min ena dotters ögon då vi äter lunch och iakttar någonting helt fantastiskt: en oerhört klok, vacker, omtänksam och reflekterande ung kvinna med en stor dos integritet. Hon frågar mig: ”är livet bra?” Mitt svar kommer ut som ett lugnt ”ja!” (skönt att kunna säga så).

Vänta inte med det som du inom dig vet måste göras. Hoppas inte på den perfekta tajmingen. Skicka meddelandet eller ring till personen som behöver få höra din röst. Börja visa omtänksamhet mot din kropp och respektera dina känslomässiga gränser – idag. Börja säga nej till personen som inte är intresserad av att förstå dig, och säg ja till den/det som får dina andetag att kännas lättare.

Ta avsked åt de förlamande skuldkänslorna och använd energin i de som säger: ”detta är för viktigt för att ignorera!” Vissa skuldkänslor är bra att känna!

Njut av kaffet eller teet! Njut av presenten som du köper till dig själv eller av att se någon annan öppna paketet. Hälsa på grannen eller personen på den glest befolkade trottoaren. Simma, yoga, spring, basta eller bara sitt och njut av utsikten. Gör det nödvändiga!

En elegant kvinna i åttioårsåldern ler mot mig i hotellets hiss: ”good morning! What a wonderful day!” Det smittar så skönt och jag känner hur mitt eget leende sänder behagliga vågor genom hela kroppen.

Skjut inte generositeten på framtiden, utan låt den få ta plats här och nu. Det är aldrig för sent att göra det som är av högsta värde.

Du är välkommen på min föreläsning online på söndag 25/2 klockan 20.00 – ”konsten att möta rätt partner.” 

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-02-23T07:51:36+01:00februari 23, 2018|Blogg|6 Comments

6 Comments

 1. Petra35 23 februari, 2018 at 08:47 - Reply

  Så bra! Tack! Å ha en härlig fredag! 😀

 2. Anna K 23 februari, 2018 at 12:06 - Reply

  Vackert

  Så viktigt att vi påminner varandra ibland om tacksamhet och att vara i nuet.

  Ha en trevlig helg alla

 3. Tokfia 23 februari, 2018 at 12:24 - Reply

  Tack för påminnelsen ! Ibland behövs dina ord och meningsfullheten i dom så himla väl. Önskar dig en fantastisk fin fredag

 4. Lena Lo 23 februari, 2018 at 18:42 - Reply

  Så fint! Att leva medan livet pågår verkar vara en konst. Tack för påminnelsen.

 5. Ann 23 februari, 2018 at 19:18 - Reply

  Eller hur! Har insett att jag vill möta människor som ger energi tillbaka och inte sådana som ständigt klagar på allt och alla. Hur får du människor runt omkring dig att må när de möter dig?

 6. Jojjo 25 februari, 2018 at 16:40 - Reply

  ❤️

Leave A Comment

X