Vem har du framför dig när den sköna dejtingfasen är över?

//Vem har du framför dig när den sköna dejtingfasen är över?

Vem har du framför dig när den sköna dejtingfasen är över?

Det är inte det minsta konstigt att människor drabbas av besvikelse efter sex till femton månader in förhållandet, eftersom den de lärde känna vid dejtingfikan/middagarna var fragment av en person. Fragment.

Vi människor har ett stort behov och egenintresse av att visa upp våra vackraste jag när vi håller på att lära känna någon. Vi klär oss troligen snyggt, är trevliga, artiga, intresserade, intressanta, generösa, lättsamma, kloka etc. Vi blir i många fall omtyckta och får ett kvitto på att vi är ok eller t.o.m. oförglömligt attraktiva. I början!

Men, sedan minskar styrkan i förälskelsecocktailen och vi ser varandra betydligt klarare. Det sociala skönhetsfiltret mattas av och fram kommer ”defekterna”, vår nakna mänsklighet som i bästa fall leder till två som älskar varandra för just detta: kärleken till personen framför oss. Inte enbart till drömmarna, förväntningarna och illusionerna kring vem hon eller han är.

Det är som sagt relativt lätt att hänga på sig det där som kan få en dejt att tänka och känna: ”wow!” Alla charmpoäng på ett bräde! Om hon/han gick till final och tog hem segern, så är det först några år senare vi verkligen börjat lära känna henne/honom, och det är nu som många människor drabbas av emotionell baksmälla.

Gamla automatiska relationsbeteenden har tagit vid som inte sällan innehåller: oförmåga till genuin kommunikation, ”jag tar dig för givet”- syndromet, känslomässig slöhet, avsaknad av impulskontroll, ohälsosamt bekräftelsebehov och en mobil/dator/surfplatta som blivit älskarinna/älskare.

Njut av dejtingen, de härliga promenaderna, skratten, kyssarna och personen som du är och ser i detta sköna tillstånd, men var också stillsamt iakttagande kring hur det blir senare; då maskerna faller. Vem är den här kvinnan/mannen med bonusbarn i ekvationen? Då du är sjuk, nedstämd, ledsen, irriterad och stressad? Hur blir partnern när hon/han drabbats av ovanstående?

Om det är kärlek du söker, visar den sig genom att ord och handling är i ok synk med varandra. Du kommer inte att behöva oroa dig för den andres ex, vad som sker i apparna och ”hur kunde x vara så underbar när vi träffades, men nu är hon/han som en ombytt människa?” 

Illusionernas slöjor har fallit mot marken! Vad ser du? Vem har du blivit i den här tvåsamheten? Känner du dig älskad och respekterad? Eller lever du på dejtingruset som vägrar släppa taget i hjärnan? Eller det benhårda hoppet om att hon/han en dag ska vakna och bli sitt rätta jag?

Gå om det enda förhållandet gör är att stjäla din livsgnista. Lugn kommer att ta vid där separationsångest en gång härskade.

Lämna förhållandet som inte gör dig lycklig – webinar söndagen den 4/10 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach

By |2020-10-03T07:31:58+02:00oktober 3, 2020|Blogg|3 Comments

3 Comments

 1. Markus 3 oktober, 2020 at 15:11 - Reply

  Det där med vad som händer i apparna kunde varit jag själv som skrivit. Min fru har under flera år haft ett mer intimt förhållande med sin telefon än med mig. Och det har varit att hon tagit kontakt med andra killar. Och en massa lögner om det, fastän att jag vetat om sanningen. Massa ursäkter och lögner. Det har dränerat mig totalt på energi och det känns som att jag inte har varit riktigt närvarande på väldigt länge. Men det är slut med det nu. För barnens och framförallt min egen skull. Min självkänsla är så körd i botten att det bara är svart inombords. Men det slutar idag. Jag tänker inte låta hennes agerande styra över mitt liv och min framtid. Aldrig, aldrig mer.

  • Yvonne 4 oktober, 2020 at 18:29 - Reply

   Här kommer en dos virtuellt stöd! Jag tog ett stort kliv i början av året. Alla dagar är förvisso inte ljusblå men det är SÅ värt det där beslutet. Hang in there, bättre dagar kommer!

   • Markus 5 oktober, 2020 at 18:47 - Reply

    Tack Yvonne! Jag känner det så längst in i själen. Bara att man ska ta steget,en fot ut genom dörren och sen är man på väg. Tack för ditt virtuella stöd ,det betyder jättemycket.

Leave A Comment

X