“Whether you think you can, or you think you can’t–you’re right.”― Henry Ford

”Om han ändå bara vore annorlunda! Han säger själv att han är en självisk person.”

”Jag drar till mig samma sorts män gång efter gång.”

”Jag avslutar aldrig det jag påbörjat. Det slutar alltid med att jag sitter där med ångest över att aldrig få någonting gjort.”

Olika människor med skilda berättelser, men känslorna är snarlika: frustration, skam och kronisk bekräftelse på att gamla tillvägagångssätt inte längre fungerar. Koden har nått bäst före datum. Nyckeln passar inte i låset. Och ändå kör vi vår egen beteenderepris.

En känsla som skriker samma budskap år efter år. Förutsägbarhet som som granne.

Ta tre djupa andetag och fråga dig själv:

Vad är det jag behöver göra annorlunda? Vilka mönster är det dags att göra upp med?”

Nya vanor kommer att ge nya resultat. Ett agerande som drejar fram en ny självbild. Det kan gå emot allt det du känner! Vad säger att känslorna kommer att ge dig ett rikare, lyckligare och mer harmoniskt liv?

Känslor som förlamar, förtrycker, sår rädslor i personlighetsjorden….eller befriar. Det är våra tolkningar och handlingar i förhållande till känslorna som designar vårt livshus. Hemmet som du lever utifrån. Som utgör kärnan i alla dina relationer.

Ingen annan kan cykla eller simma åt oss. Vi måste göra det genom den egna kraften. Det var så du föddes ut i den här världen – din vilja och energi! Ingen kommer att tacka dig för att du levde mindre och smalare än vad som var möjligt.

Michael Larsen – relationscoach och  mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta mig på michael@separation.se