IMG_1650

Ibland poppar det upp idéer inom mig som t.ex. ”tänk om jag hade kunnat göra en tidsresa och berätta för den yngre versionen av mig själv det jag vet idag.

Undrar vad mitt tonårsjag hade sagt till mig om hur jag lever idag? Vilka spännande samtal vi hade kunnat ha! Undrar hur Michael på sexton år reagerat när han såg och lyssnade till mig? Vad hade han sagt om den första förälskelsen och om henne som aldrig fick veta – allt i största hemlighet.

Det hade varit flera perioder att besöka, uppmuntra och stärka. Framförallt hade jag nog haft mycket att säga till mig själv när skilsmässan blåste som värst. Det jag vet idag hade varit som en mjuk och stark hand åt mig då.

Tänk vad erfarenheter kan vara nyttiga när vi tillåts växa genom dem. Då blir de till den där stadiga handen.

Budskapet jag velat få fram hade sett ut så här: ”allt ordnar sig. Ha en mer avslappnad attityd. Gör det du brinner för och gör det med full koncentration. Låt inte andra eller bekvämlighet få distrahera dig. Om du inte vet vad du vill så ta några djupa andetag, sök information och ge aldrig upp. Lägg aldrig energi på personer som inte anstränger sig för att vara en del av ditt liv. Lyssna på goda råd, men strunta i andras tyckande.”

Vad hade du velat säga till ditt färskare jag?

Michael Larsen – livscoach