vännskap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag vet inte om begreppet i rubriken fanns sedan tidigare – om inte så gör det nu.

Du har säkert liksom jag märkt hur vissa människor är så fantastiskt smidiga och behagliga att umgås med. Har förmånen att ha flera sådana personer i mitt liv och även om stegen en dag skulle kännas tunga, är de garanterat lättare efter ett möte med någon av dessa. Det går att samtala om små vardagliga saker och händelser som plötsligt blir intressanta och berörande.

Jag tror egentligen inte att det är mystiskt eller särskilt omständigt: de känner den allmänmänskliga koden – det som behövs för att kunna relatera och uppleva tillsammans med en annan. De flackar inte med blicken och lyssnar på riktigt. De kan berätta om sig själva utan självupptagenhet. De ställer frågor för att det finns ett verkligt intresse. De ser det bästa i andra utan att för den sakens skull vara naivt skönmålande. Eftersom de känner vad som är viktigt på riktigt, vet de hur man prioriterar – människor och relationer först.

Vi har alla perioder då vi inte är relationssmarta och det är ok – riktiga vänner och rätt partner förstår – de scannar inte brister och svaga punkter. De ser vad du KAN bli till, samtidigt som de älskar dig för den du är.

NÄR VI SKAPAR ETT BRA FÖRHÅLLANDE TILL OSS SJÄLVA BLIR VI GENERÖSA PÅ ALLA PLAN OCH RELATIONSINTELLIGENSEN TAR PLATS.

Vad betyder relationsintelligens för dig?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare