michael 2Det är här inne det börjar – i bröstkorgen, dina andetag, hur du blickar ut över det omkring, det du tänker om omständigheterna, partnern, synen på egna kroppen, det du gör varje dag genom vanorna. Den du är under varje minut. Livsattityden som närmaste allierad.

Det är SÅ lätt att lägga skulden på sig själv eller partnern för att allt gått i stå. Två personer som efter grälet tagit på skyddsvästar för att inte blotta hjärtat.

Ja, det är sårbart. Och starkt. Den första besvikelsen. Ett litet sting av missnöje. Ett sårande uttalande från en partner som inte förstår. Inte kan och vill se. En sten läggs till på murarna. Ytterligare besvikelser och ensamhetskänslor. Någon som kör på i automatiserad vardag. Två personer i varsin fästning. Resan, renoveringen och inköpen skall säkert fixa det. Not!

Att ta en annan person eller förhållandet för givet ligger på topplistan över relationsfienden. Gå inte nedför den vägen! Där luktar möglig källare.

Vem är jag i den här relationen? Känner min partner sig uppskattad på djupet av mig? Tar jag ansvar för mina sår att relatera till andra? Ser jag personen här inne? På riktigt.separation.se

Passionen är elden som driver oss nära någon. Tilliten som gör att vi har modet att göra hjärtat sårbart och våga älska. Styrkan att vara öppet sårbar så att det håller över tid. Genvägarna finns inte.

Vilka relationsvanor har du?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare