IMG_4081

Min lärare i psykosyntes Massimo Rosselli säger med en touch av italiensk brytning: ”Perfection is an illusion!”

Jag som så länge gått runt med idén om att allt måste vara perfekt för att det skall kunna visas för världen. Framförallt har jag trott att det är jag, Michael som måste vara perfekt. En tanke föds inom mig: ”Jag kan agera, utan att allt måste vara perfekt.”

Jag har sett otaliga exempel på människor som väntar på de perfekta förutsättningarna innan de vågar ta de avgörande stegen. Jag har låst in mig själv i mentala rum, där jag utgått från att innan jag kan hålla den där föreläsningen, eller ge ifrån mig texten jag skrivit, måste det vara perfekt. Perfekt enligt vems standard? Enligt en kritiker i mitt huvud eller de självutnämnda proffstyckarna där ute?

Perfektion är en illusion! Det finns inga perfekta förhållanden, föräldrar, familjer eller perfekta liv, så vänta inte på den där speciella dagen då allt skall stämma. Det börjar med dig. Här och nu. Ha modet att agera och befria dig från idén om att du eller det du gör måste vara perfekt. När du lär dig att respektera och till och med tycka om dina egna tillkortakommanden och andras, kommer du att känna stor frihet. Det är en skön känsla som kan ta dig hur långt som helst.