Vi föds alla med en uppsättning egenskaper och talanger, som gör oss helt unika.  Vissa människor har upptäckt dem – andra inte. Jag har sett ett antal sorliga exempel där människor varken tagit sig tiden eller energin till att ta reda på vem de är, och vad de är bra på.  De har helt enkelt slösat bort sina unika talanger på: Ingenting! Detta kan leda till olika former av missbruk, som bedövningsmedel för att hålla  borta frustrationen över upplevelsen att ens liv saknar syfte.

Under många år levde jag i tron att jag hade tummen mitt i handen. Tills en dag för par år sedan, då jag upptäckte att jag faktiskt var praktiskt lagd. Jag kunde sätta ihop möbler. Jag kunde måla om ett hem (med lyckat resultat) och ordna en stenläggning i en trädgård. Det var ett uppvaknande för mig.

Vilka fördomar har du om dig själv och vad du inte kan?

Alla är inte ämnade att bli karismatiska ledare som förändrar världen, utan istället satta till att utföra stordåd i vardagen. Vi kan alla bli vårt bästa jag, genom att vara den bästa föräldern som bara vi kan vara. Vara en lyhörd empatisk ledare och chef. En god vän. En person som ser andras behov, så att de får kraft till att ta det där lilla extra steget.

Mina talanger är att skriva, att hjälpa människor i kris och att få dem att känna sig trygga och avslappnade, så att de kan växa. Jag har även en social talang.

Ingen annan i mänsklighetens historia har eller kommer att ha dina speciella egenskaper. Ingen. Så därför blir frågan: Vilka är dina unika talanger? Vilka avtryck vill du lämna efter dig?

Tänk på att det är de små, små vardagliga förändringarna och uttrycken som kan vara det som ändrar riktningen på allt.

Pairs 1