septembermorgon, relationer, kärlek

Igår morse satte jag mig på ett kafé vid havet för att jobba. Visste inte riktigt vad jag skulle skriva om tills en man i femtiofemårsåldern som jag ibland småpratar med, stannade till. Vi kom in på temat kvinnor och relationer eftersom han vet vad jag sysslar med.

Den här personens inställning är väldigt olik min egen (vilket gör det intressant) och bygger på att kvinnor är ute efter män med ”resurser”, och att män vill ha ungdomlig kvinnlig skönhet. Förstår att det finns människor som resonerar så här och det är helt upp till dem. Samtidigt ser jag hur det helt och hållet handlar om livserfarenheter och inställning.

Om vi har grundsynen att kvinnor skall vara vackra och män ha gott om pengar, drar vi till oss personer som matchar denna filosofi. Dessa människomöten förstärker i sin tur ytterligare det vi ”vet” om verkligheten.

Om vi kliver in på arenan för att imponera och behaga, är jag säker på en sak: vi gör oss själva extremt sårbara, utbytbara och ensamma. Leksakerna, injektionerna och den sociala statusen kan liknas vid snabba kolhydrater som ger en intensiv men kortvarig rush. Snart blir det dags att söka nästa kick. Och nästa.

Personlig kraft kommer från att veta VEM du är och VAD du har att GE. Förhandla inte bort dig själv i jakten på den ytterst kortvariga bekräftelsen. Det är i mina ögon inget fel att kunna njuta av materiella saker, men det är bundenheten till tingen som är avgörande. Egot kräver ständig påfyllning, men frågan är om det är den dansen du vill dansa?

Vad gör du en dag som denna min bloggvän?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare