separation.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag känner en kvinna på en bra bit över nittio som är full av intellektuell och emotionell intelligens. När vi träffas kan jag inte annat än le. Det är en sådan kontakt som gör att vi båda fylls med energi. Hennes mest utmärkande drag som jag ser är: nyfikenhet och livsaptit. Våra samtal gör mina steg lätta efteråt.

I sina yngre år arbetade hon som lärare i hemkunskap (heter det så nu förresten?) och en bit in i karriären skrev hon en bok om matlagning. Min kära vän berättade att tack vare den här boken som skrevs för länge sedan, skapades förutsättningarna till att hon kunnat bo kvar i huset hon älskar så högt. Det som gjordes då sprider fortfarande ringar på vattnet. Jag menar inte att det vi gör idag nödvändigtvis måste leda till ekonomiska fördelar, utan idén om att våra handlingar räknas och kan ha långtgående effekter på flera olika områden.

Det kan handla om hur vi är som föräldrar, vårt vårdande av vänskapsrelationer, stärkandet av självbilden, hur vi tar hand om våra kroppar etc. Allt det vi gör dag för dag räknas.

I morgon skriver jag om vänskap och ett svar på en bloggväns fråga om vad jag lärt utav min egen separation.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare.