Jag borde ha all anledning att inte tro på förhållanden! Och delar av mina psykiska ”rum” har sina funderingar. Ibland tänker jag: ”romantiserar du då du skriver Michael? Försöker du bara injicera dig med hopp?”

Och så kommer jag på mig själv med att ord och drömmar har den enorma potentialen att bygga verkligheter.

Om jag skulle se på förhållandet som ett färdiglagt pussel, en färdiggjjuten fast form, ett filmmanus som har fått nerskrivet sina allra sista ord, så skulle jag vara pessimist.

Om jag visste med mig att människor inte kan förändras (vilket en hel del inte gör) så skulle jag se det som kört. Men det finns faktiskt personer som lär sig av det som varit, som blir ärliga, genuint kärleksfulla och vänder nederlag till visdom.

Ibland måste det gamla dö, för att nytt ska kunna födas! Gamla emotionella beteenden inom oss måste offras så att bättre och hälsosammare kan ta vid. Men just att ta den där titten i spegeln kan göra ont, och det är inte alla som vill eller orkar.

Jag tänker inte försöka övertala någon till att ha en annan sanning än den de har. Vi har våra anledningar, sår och trauman.

Den bästa partnern för oss kan vara den som är en skoningslöst välputsad spegel så att vi kan möta jaget. Alltför vassa personlighetsdrag slipas ner.

Pusslet blir inte klart, utan expanderar ständigt utåt och nya motiv och landskap byggs till. Vi kan bli älskade så att vi känner liv blåsas in i våra kroppar och sinnen. Men dörren behöver öppnas lite på glänt…

Det handlar inte om vi tror på förhållanden eller inte, utan om vi tror att det finns kärlek. I filmen ”The Tree of Life” säger en av huvudrollsinnehavarna:

”Unless you love, your life will flash by.”

Smaka på de orden!

Det handlar inte om att vi nödvändigtvis måste ha en partner för att kunna älska. Kärleken kan inta många olika skepnader: våra barn, djur, ett arbete som vi brinner för, naturen, konst i olika former…

Så länge som vi inte lyfter blicken mot den oändliga horisonten, utan kopierar våra tidigare relationsmodeller, ”förebilder” och är förslavade under våra tidigare trauman, så kommer vi att känna oss uppgivna. Det kan vara svårt men också närmare än vi kan föreställa.

Tvillingsjälar, twin flames eller vad vi nu väljer att kalla det, är inte någon vi möter utan skapar tillsammans.

Kommunikationen som för er närmare varandra – webinar söndagen den 30/9

Föreläsning Live – En Levande Kärleksrelation. För stad och datum följ länken.

Michael Larsen – relationscoach