IMG_4080
Det kan låta självklart men jag säger det ändå: Den här dagen kommer aldrig mer tillbaka. Liknande dagar återkommer, men inte den här. Det jag vill ha sagt är: Skjut inte upp saker!
Nedanstående råd är en mix av egna tankar och erfarenheter, samt från kloka personer jag mött. En del av dem befinner sig i slutet på det här livets väg, så de vet vad det handlar om.

candy
Tänd de där ljusen som du tänkt spara till ett speciellt tillfälle, bär de exklusiva underkläderna som är ämnade för t.ex. nyår. Smaka på det där finare vinet som ligger i skåpet.

Säg till dina föräldrar, syskon, barn eller en vän att du älskar dem. Handling räcker inte. Det är nödvändigt att säga det. Känns det svårt? Gör det ändå! Den här dagen kommer aldrig mer igen.

Laga middagen som är till för speciella högtider (idag är en sådan dag), ta en fika ute med familjen/vännerna. Köp blommor till någon som rymmer extra plats i ditt hjärta. Belöna din kropp med ett träningspass (känslan efteråt är skön).

friends

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur illa en situation än ser ut, kommer den att förändras. Påminn dig själv om detta och förminska aldrig andras drömmar och mål. Liksom dina egna.

Ge mer än vad du önskar få. Förlåt någon eller dig själv för misstag som begåtts.
Ta inte dig själv på alltför stort allvar.

Gråt när du behöver det. Det rensar bort tyngden i bröstkorgen.

Städa bort allt som är överflödigt i ditt liv. Det gäller både saker och dåliga relationer.

Var närvarande: Drick morgonkaffet/teet med ett avslappnat och uppmärksamt lugn. Hör du fåglarna? Känner du dofterna?Henrik Thor Larsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dina barn är bara barn en gång, så lek och fantisera med dem. Var närvarande.

Projicera inte, utan se dina egna brister. På så sätt blir du en större och helare människa.

Oavsett hur du känner dig, så kliv upp, klä dig och gör dig tillgänglig/närvarande.

Döm inte någon. Du vet inte vilken väg de gått.

I slutet är det enda som räknas att du gav och tog emot kärlek.

Michael Larsen – livscoach