IMG_0866

Visst är känslan av flow och vind i seglen skön? Inga orosmoln, bara klarblå himmel. De flesta skulle nog hålla med om att det är så långt ifrån hela tiden, utan att det mer ofta än sällan dyker upp små och stora saker som gör oss stressade. Utmaningar och att hitta praktiska lösningar är en stor del av vår vardag. Fråga bara alla som har barn.

Därför är tiderna av medvind så viktiga. Det är då vi kan samla kraft och sortera det viktiga från det oviktiga. Våra kroppar återhämtar och reparerar sig i viloperioderna. Lugnet kan faktiskt vara en fråga om liv och död.

Men hur hittar man dessa oaser? Hur kliver man in i dessa zoner av välbehag?

När jag kommer på mig själv att det spinner lite för snabbt i huvudet gör jag något väldigt basic: rör mig långsammare och pratar lugnare. Allt för att ”tvinga” ner takten i tankarna. Efter en liten stund följer oftast känslan med. Att skapa lugn är faktiskt ofta en viljehandling. Vi behöver vara uppmärksamma.

VISST ÄR DET SÄKERT SKÖNARE ATT VARA JAMES BOND ÄN WOODY ALLEN NÄR DET HANDLAR OM ATT MÖTA STRESS?

Vi kan alla stanna upp en litet ögonblick. Hitta ett lugnt ställe att äta lunchen på (måste inte vara i rusningen mellan 12 -13), betrakta och njuta av en fin utsikt, eller ett behagligt samtal.

Hur ser dina lugna oaser ut?

Michael Larsen – livscoach