Det är bara lite mer än en månad sen då många av oss stod där, uppklädda, med ett högt smalt glas i handen, skålade och tänkte: ”2013 skall jag bli året då jag…” Du kanske t.o.m. hade modet att säga det högt.

Vet du varför vi bryter löften vi lagt till oss själva? Jo, för att vi lyssnar till våra känslor. Jag vet, jag vet: Många av oss har fått lära oss genom olika böcker, råd från experter och vänner: ”Gå på känslan!”

Vet du vad? Om jag följde mina känslor, så skulle mina två nyårslöften gällande träning 4 dagar/veckan och tidigt morgonskrivande (varje dag fr.o.m. kl 06.00, oavsett vad), vara brutna innan jag ens hunnit börja.

Jag har känslor som längtar efter att få ge min inre ”VD” kicken. Jag hör de känslomässiga rösterna i mitt huvud som försöker sälja in sina idéer: ”Är inte kroppen lite trött idag? Är du inte lite väl besatt nu? Inte idag please!”

Vår mentala gps, måste få vara med och bestämma, annars är det lätt att vi faller långt innan mållinjen. Konsten är att kunna välja vilka känslor som vi skall lyssna på och om vi skall följa dem eller inte.

Beslutsamhet, en inre övertygelse och smarta handlingar kan leda dig hur långt som helst, MEN glöm aldrig: Stark vilja och målriktade handlingar, KAN om vi inte är vaksamma, leda till känslokyla och brist på flexibilitet, så – BALANS och LOVE FIRST.