”Han vill ha ett förhållande med mig, men bara på sina särskilda villkor. Orden säger att han älskar mig, men distansen ropar annat. Mobilen i handen när jag pratar med honom. När jag frågar om kvinnan på Fb är det inget annat än en vän. Min magkänsla säger annat. Han kallar mig paranoid.”

Kvinnan vet att hon har rätt, men dribblar bort sig själv på vägen av rädsla för att mista. Vad är det hon riskerar att förlora? En partner som är överallt utom i relationen?

Till dig som känner igen dig: formeln är enkel! Antingen ger eller tar  det energi. Jaga inte in dig själv i labyrinten av ständig oro i magen och självtvivel.

En hel relation ger känslan av att ha kommit hem: hur ser det ut på platsen där du är? Ditt hem? Går det att vila och ladda batterierna? Kan du säga ditt hjärtas sanning utan att bli tillrättavisad och få etikett på dig? Känns ansiktet mjukt?

Hon säger: ”han har sagt att det är sån han är och aldrig kommer att ändra sig.”

Jag: ”när du stärker dig och växer som person, kommer han en dag bara att vara ett flyktigt minne. Någon som gjorde att du tvingades ta en titt på dina relationssår, så att ditt liv blev större.”

Om vi nöjer oss med en halvnågon i förhållandet, kommer en kronisk otillfredsställelse ständigt att göra sig påmind. Jag vet att ensamheten kan verka skrämmande, men att leva som främling inför sig själv är hundra resor värre.

Vet du inte hur du skall göra? Läs detta flera gånger om dagen under minst 30 dagar:

Tiden är det dyrbaraste som finns. Jag väljer att dela den tillsammans med rätt person. En hel relation ger energi. Tillit, lugn och självrespekt är mina absolut närmaste vänner.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Vill du prata med Michael – maila till michael@separation.se