michael 2Den äldre mannen tittar djupt i mina ögon (han känner mig väl och ser att det inte står rätt till) och säger: ”I sprickorna kan erfarenheter, insikter och ljus ta utrymme. Vi är här för att utvecklas och hjälpa andra bli det bästa de kan bli. Jag vill alltid att du skall vara lycklig. Lev helt!”

Jag är omskakad av att känna mig så sedd av någon. Det var en period i mitt liv då jag inte visste hur jag skulle använda min tid och energi. Cynism och generaliseringar syntes i mina ögon.

I drygt två år nu har jag bloggat och ibland frågar folk mig: ”hur kommer du på ämnen?” För att jag lever mitt livssyfte! När vi gör detta finns det ingenting som kan stoppa oss. Ni bloggvänner inspirerar mig!

Den empatiska kontakten till en annan person är en stor del i läkningen. Inga metoder eller tekniker i världen kan komma i närheten av det.

I känslomässiga kristider behöver vi vikarierande jag som ser tydligt bortom den egna snäva horisonten och säger: ”kom här! Detta är vad du kan bli!”

Min ena dotter sa för några år sedan med tydlig röst: ”pappa ser du hur hon får dig att må? Vill du ha en sådan människa i ditt liv?” Gissa om min älskade dotters ord var ett instant wake up call!

Separation.se kan låta som någonting negativt men jag tänker så här: det är lätt att googla fram, och vi behöver hitta kraften på insidan som gör att vi kan separera oss själva från det som drar nedåt och begränsar livsutrymmet. I rätt konstellation kan vi glänsa!

Lever jag som jag lär? Jag har ingen illusion om att jag förstått och i praktiken kan allt det jag skriver om. Gör misstagen och kan gå ned för räkning, men vet samtidigt hur man tar ett par steg tillbaka och återigen reser sig. Men immun? Nej… Perfektion är en illusion!

Frågor: Hur får din partner dig att må!? Vem blir du tillsammans med honom eller henne? Vad får dig att leva upprätt?

Ett samtal per telefon eller möte, där vi hör vår egen röst berätta den egna historien om oss själva, partnern, exet, livsmönster, oron, sorgen, längtan, skuldkänslorna, rädslan, de upprepade misstagen… gör på sikt någonting bra med oss.

Men räcker det med en förstående och igenkännande röst? Nej, under emotionell turbulens är det lätt att släppa taget om det som är sunt och hamna i negativa spiraler. Vi behöver tydligt formulerade mål och agera på vanorna som tar oss in på rätt väg. Handling belönar! Alltid!

Avgörande råd när livet skakar:

  • Fysisk träning.
  • Någon att prata med så att du kan rensa ut överviktsbagaget i bröstkorgen. En empatisk länk till ditt bästa jag.
  • Låt aldrig, under några som helst omständigheter någon annan få sätta prislappen på ditt självvärde. Vi gavs knäleder för att återigen kunna resa oss upp.

Några uttalanden om Michael Larsen:

”De här samtalen är oerhört viktiga för mig. Det är fantastiskt att bli hörd och mött känslomässigt. Du gör skillnad Michael. På djupet!”

”Du har bokstavligen räddat mitt liv.”

”Uppgifterna du gett mig mellan sessionerna har gjort att jag kunnat leva värdigt. Livsgnistan har börjat komma tillbaka. Tack!”

Mitt uppdrag är att hjälpa dig komma vidare.

Varmt välkommen att boka tid om du känner att livet pressar på för hårt.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare