En dag som denna: någon har en massa spännande aktiviteter inplanerade med familj och vänner. Någon är inlagd på sjukhus och i samma byggnad arbetar människor hela helgen för att rädda liv. Barn som leker och skrattar i en trädgård. Kärleksfulla par. Frivilliga och ofrivilliga singlar. Förväntningar, lycka, feststämning, svartsjuka, kamp mot tårar och ensamhet…Tänk så många ansikten verkligheten har!

Var du än befinner dig så tänk på att gå varsamt fram. Se varandra, låt barnen få vara trygga och stolta med dig i närheten. Visa tacksamhet för den som förberett festen, och inför hjälten i vita eller gröna kläder som tar hand om din familjemedlem eller vän. Eller dem i uniform som skyddar oss mot samhällets mörkersidor. Tack!

Minns min första midsommar som ensamstående utan barnen. Ville bara att det den här dagen skulle gå över så snabbt som möjligt. Vänner kom förbi med mat och gjorde det till någonting vackert.

Kom ihåg att skicka meddelande till varandra som gör det lättare att andas.

Närvaro för mig innebär bl.a. att se andra människors ansträngningar, försök till att göra och vara det bästa utifrån sin kapacitet, och att verkligen lyssnat till de äldre och barnen.

Var generös med komplimanger och ta hand om dina sociala/emotionella brister så att du inte projicerar (när vi pekar ut det i andra som vi inte vill se i oss själva).

Låt inte mobilen bli till ett ”vapen” där appar och meddelande är ”ammunitionen” som knäcker tilliten i förhållandet.

Gör ett besök, även om ett kort sådant, hos den som inte har möjlighet att ta sig ut. Överraska med kärleksfulla gester.

Jag önskar dig en skön midsommar min kära bloggvän!

Förstå och förändra ditt medberoende – webinar den 23/6 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach