Ni vet det och jag vet det: det blir inte alltid som man tänkt sig! Oftast! Mörk, ljus, inga barn, barn, självsäker, trygg, glad, snygg, vacker, pålitlig, verbal, välutbildad, driven…listan kan göras hur lång som helst.

Det är inte som att inhandla material till ett trädäck eller designkök. Vi kommer att bli besvikna på partnern och oss själva. Vi kommer att bli det! Därför att kärleken är inte lika med våra föreställningar om den. Den ryms inte i ett word-dokument och den lyder inte alltid våra uppmaningar och önskningar.

Kärleken är inte symmetrisk, utan överraskande och likt vatten tar den sig runt och förbi våra föreställningar. Och som du så många gånger upplevt: partnern kommer inte att leverera. Hon eller han kommer att göra dig besviken. Liksom du kommer att servera besvikelser. Därför att kärleken är rebellisk och provocerande. Den får dig att träffa någon i ”fel” ålder, någon som har barn fast du lovat dig själv…

Kärleken är mer än dina känslor! Den ligger till sig och mognar likt vinet på fat. Den tar dig/er igenom förhållandets naiva stadier (det gulliga mellanstadiet?) och upp till den omvälvande och kaotiska puberteten (förhållandets högstadie/gymnasietid). Kanske hoppar ni av eller fortsätter till förhållandets universitet där ni upptäcker den enorma komplexiteten i allting som existerar.

Kärleken vill att vi följer med! Den vill inte att du/ni stagnerar och tar varandra för givet. Den vill dig/er väl och försöker få er att se vad som behöver städas ut ur dig och tvåsamheten. Den är i all sin storhet anspråkslös och minimalistisk. Den vill få dig att skulptera bort överflödet i din personlighet, det som skymmer den bästa utsikten så att du/ni kan se det häpnadsväckande vackra landskapet.

Släng checklistan och inta ett öppet sinne, och hoppas på att någon kommer i din väg som behandlar dig såsom du vill vara mot någon du älskar.

Varningssignaler i en dejt och att lyssna på magkänslan – webinar den 22/11. Du är varmt välkommen!

Behöver du prata med någon? Kontakta mig på 0761 81 48 88 eller maila michael@separation.se

Michael Larsen – relationscoach