Stanna upp för ett litet ögonblick en tisdag som denna och fråga dig själv: vad skänker mig lugn i sinnet? Vad gör mig inspirerad? Vad kan jag göra som innebär att jag går utanför min normala bekvämlighetszon? Finns det någonting som du under en längre tid har försökt undvika, men som vore bra för dig att utmana?

Vänta inte på de rätta tankarna och känslorna, utan agera så att den sköna känslan kan sprida sig.

Ring upp en vän eller familjemedlem och föreslå en lunch/fika. Sätt dig på ett kafé efter jobbet och läs ett par sidor i en bok eller bara  gör ingenting. Skriv ett meddelande till någon som står dig nära och berätta hur mycket han eller hon betyder för dig.

Boka tid på ett träningspass som du inte har varit på tidigare. Berätta för dina barn vad du drömde om när du var i deras ålder. Formulera för dig själv vad som är av verkligt värde i ditt liv. Vilken slags människor som ger dig energi och vilka som ska få betydligt mindre av din tid. Agera så att styrka kan ta utrymme i din kropp!

Vad är av verkligt värde för dig? Vad är absolut nödvändigt för att du ska kunna känna dig lycklig?

Det sköna tillståndet kan ligga några kvarter bort, ett meddelande kan öppna dörrar och förmågan att avstå det som sänker ditt självvärde finns inom räckhåll.

Ta fram mobilen och skriv i anteckningarna: ”jag behöver…”

”Det som är icke förhandlingsbart för mig är…”

Jag önskar dig en skön dag oavsett var du befinner dig min bloggvän!

Vilket kärleksspråk pratar du? Webinar den 10 januari klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach