relationerHur får vi en partner att känna sig trygg, sedd, bekräftad och älskad av oss? Hur gör vi det varje dag över tid? Hur kan vi ge av oss själva utan reservationer, agendor och strategier?

Jag är väl medveten om att livet stukat många av oss när det kommer till relationer. Vi bygger ”sanningar” om hur allt egentligen ligger till utifrån erfarenheter, sätter etiketter på människor och ”vet” hur kvinnor och män egentligen fungerar.

Tänk om det börjar så här: hur skall vi kunna älska någon om vi inte källsorterat i vår egen sanningsvärld (det där vi tar för givet om oss själva, andra och världen i stort)? Hur kan vi ge på riktigt om inte den egna plattformen är någorlunda stabil? Om vi inte gjort upp med såren från förr? Om inte det egna hjärtats speglar putsats?

När vi rör vid vår partner, håller blicken (även om distraktioner runt omkring), vågar berätta om den egna oron och sårbarheten, ta emot partnerns funderingar utan fixarhatten på, bygger vi emotionella motorvägar till varandra. Trafiken här heter tillit. Det är en djup känsla som formar ett avslappnat och mjukt ansikte.

Vilka vägarbeten, gupp och varningsskyltar ser du på den emotionella motorvägen?

Hur skulle det vara att köra där om det var nyasfalterat, rakt, knappt någon trafik och en perfekt solnedgång i horisonten? Vad hör du i högtalarna?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare