inspiration

Livet kan kännas meningslöst, neutralt eller vara ett fyrverkeri av fantastiska upplevelser. De flesta av oss får under resans gång smaka på alla ”rätterna.”

När glädjen och den djupa magkänslan av inspiration når oss handlar det om att låta den hänga sig kvar. Vi behöver ha ett material i våra personligheter som gör att intresset fastnar i oss likt kardborrar på en ylletröja.

Hur gör du för att gnistan efter ett varmt människomöte, stärkande ord i en bok eller blogg, insikter efter att ha lyssnat på en föreläsning, den sköna pulsen efter ett lyckat träningspass etc. leva vidare? Vad gör du för att X – faktorn som väckts inte skall kliva in i glömskans rum?

Femtio procent handlar om att dyka upp – igen och igen. Kreativitet, insikter, passion, nyfikenhet och hunger kommer från att vi exponerar oss för de rätta sakerna. Upprepad uppmärksamhet.

Märker att en del människor blir uppriktigt förvånade över att inspirationen inte ”infinner sig” – som om det är något som bara händer. Lite som att sitta på hotellrummet under hela solsemestern och förvånas över att man inte får någon färg på kroppen.

Vad kan du exponera dig för den närmaste tiden som tar dig i rätt riktning? Hur jobbar dina vanor FÖR dig?

Hoppas att du får en fin fredag min kära bloggvän.

Michael Larsen – livscoach