bernstein

 

 

 

 

 

 

 

Sent igår kväll satt jag ned med min snart 17 åriga dotter och tittade i en gammal kontaktbok från dagis. Ett litet och till synes oansenligt anteckningsblock där personalen dagligen skrev ned allt sådant barnen gjort under dagarna. Som föräldrar berättade vi även vad vi hittat på tillsammans med barnen. Under dagistiden lät det där så självklart och ”vanligt.” När vi igår kväll läste högt var det oändligt mycket mer – fantastiskt, vackert och rörande. Det blev mycket skratt och en viktig stund för mig och förhoppningsvis även för min dotter.

Det slog mig hur mycket vi gör i vardagen som vi inte tillskriver något större värde. Det verkar bara så självklart. En dag blir det mycket mer än blyerts på papper och aktiviteterna förvandlas till ovärderliga skatter.

En tanke föds:

Vad kan du göra idag som vid en tillbakablick i framtiden får dig att säga: ”yes! Det där var en bra dag! Jag kan känna mig stolt över fotavtrycken jag lämnat.”

Det kan vara något så ”enkelt” som högläsning för ett barn, en fikastund med en vän, ringa upp någon du inte pratat med på länge, en komplimang, ta den där löprundan du så länge tänkt på.  Fråga dig själv: ”vad kan jag göra som gör den här dagen värd att minnas?”

Michael Larsen – livscoach