IMG_2710

Det är morgnar som denna då jag sitter ute och dricker mitt kaffe och dagen är på väg att vakna som jag påminns om vad syftet är: att känna de bra känslorna, uppleva mening och att få längta. Längta till kvällens middag, den bokade resan, vänners besök, men också kunna känna nuets puls. Så lätt att glömma.

Vi lever i ett samhälle som ständigt matar oss med budskapet om hur viktigt det är att vara lyckad, men betydligt mindre om betydelsen av att vara lycklig.

Vad är poängen med att stå på toppen av ett berg som vi lyckats bestiga, eller sitta vid havet och se soluppgången om vi inte kan njuta fullt ut av utsikten? Vi är så trimmade att ständigt jaga nya upplevelser, vinna nya priser, nästa delårsrapport etc. Nuet kör ingen repris och segern inte större än vad vi kan känna.

Det är vi, endast vi som kan toucha pausknappen och andas in, lyssna till och smaka på upplevelsen.  Vi behöver inte jaga lyckan ”där borta.” Den finns ständigt vid vår sida när vi lär oss att se med tacksamhetens ögon.

Vad får dig att stanna upp och vara närvarande?

Michael Larsen – livscoach