Det känns som om orden från den kloka äldre gentlemannen sjunkit in även om det tagit sin lilla tid: ”lev så bra du bara kan.”

För mig kretsar det inte kring jakten på det perfekta livet, social beundran från omgivningen, superprestation eller total kosmisk meditativ upplysning. För en del är det så eftersom behoven är olika.

I min värld handlar det om att göra det bästa av tiden jag fått. Vet inte hur många timmar min livskopp innehåller men det finns gåvor (låter kanske pretentiöst) som behöver användas så bra som möjligt. Återigen – det får inte bli någon hetsigt race, en checklista som skall bockas av för att duga.

separation.se

Finns det ingen poäng behöver vi skapa  en – för annars tär meningslösheten.

Jag vill känna MENING och NÄRVARO. Smaka morgonkaffet och orden som presenterar sig i ett worddokument, se min dotter när hon berättar för mig med graciösa handrörelser (teckenspråk), när min andra lutar sig mot axeln då vi jobbar med hennes skolprojekt. En person som får hopp i rösten då vi pratar om svårigheterna. Att stå i mataffären och välja ingredienserna som kan göra underverk på kvällens humör.

 

Jag beundrar Mamman som blivit lämnad. Som trots sveket: sårad, förkrossad och i tårar syr upp sommarklänningen till sin lilla dotter. Det är att stå upp för sig själv trots motgångarna. Det är att leva bra!

Hur ser det ut för dig min bloggvän?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare